Znika zakładka "Badanie symulacyjne"

Witam

Mamy problemy z badaniami symulacyjnymi.
Nie ma problemu z ich stworzeniem, wykonaniem obliczeń,...
Jednak po zamknięciu pliku i ponownym otwarciu go następnego dnia ta symulacja zniknie.
Dodatek " symulacja " jest aktywowany.
Jesteś więc ciągle zmuszony do odtwarzania tej symulacji i jest to szczególnie bolesne.
Skąd bierze się problem?
Pozdrowienia

Witam
Nigdy nie miałem tego problemu
W której wersji oprogramowania jesteś?
Czy nagrywasz wyniki przed wyjściem?
Czy wszystkie pliki wygenerowane przez symulację znajdują się w katalogu pomieszczenia?

Witam

To jest Solidworks 2022.
Tak, tak, nagrywamy na długo przed zamknięciem.
Pliki obliczeniowe można znaleźć w katalogu " C:Backup ".

Czy w przypadku tego rodzaju błędu zwracasz się do infolinii VISIATIV, w przeciwnym razie próbowałeś naprawy lub ponownej instalacji?
Spróbuj umieścić wygenerowane pliki w tym samym katalogu, co część, którą chcesz zeskanować.

Tak, postaram się umieścić pliki w katalogu.
Dziękuję

Witam;
Czy przypadkiem nie jest to problem z organizacją menedżera funkcji lub widocznością karty?

(Jestem też w 2022 roku i moja symulacja staje się ponownie widoczna, gdy tylko dodatek " Symulacja " zostanie aktywowany)
Z drugiej strony, moje rejestracje są dokonywane w tym samym folderze, co dokument Solidworks...

1 polubienie

Nie, to nie jest problem organizacyjny, bo w takim przypadku nadal widzielibyśmy zakładkę, a tak nie jest...

Zdarza się (od czasu do czasu), że muszę wymusić uruchomienie dodatku (kilka razy wyłączyć/włączyć), aby pojawiła się ta zakładka...