Zakładka Wydajność

Witam wszystkich.

Nagle mam wątpliwość co do zastosowania w opcjach Solidworks na karcie "Wydajność".

Aby mieć minimum licówek na moich okrągłych powierzchniach, muszę:

Umieścić kursor w obszarze Więcej (wolniej) czy całkowicie w prawo? (lub jest oznaczony jako Minus (Szybciej))

Ogólnie rzecz biorąc, suwak daje mini po lewej stronie, a maksimum po prawej...

Próbowałem obu pozycji, ale nie widzę różnicy na ekranie.

Dziękuję i życzę miłego tygodnia.

performance.jpg

Witam

W spektaklach:
Pierwsze wycięcie po lewej stronie = wyłączone.
Drugie wcięcie po lewej stronie = maksimum
Ostatnie nacięcie po prawej stronie = minimum

Musisz widzieć logikę tych suwaków jako "maksymalną wydajność po prawej stronie".

Ale w przypadku aspektów dzieje się to na karcie Jakość obrazu we właściwościach dokumentu. W którym minimalna liczba fasetek to pierwsze wycięcie po lewej stronie, a maksymalna po prawej (czerwony obszar).

Dzięki, Sylk.  Ale nie widzę tego we właściwościach widoku dokumentu.

Wydawało mi się, że w moim starym Solidworks 2014 to ustawienie było w opcjach. Ale mogę się mylić.

Miałem na myśli jakość obrazu dokumentu, a nie wyświetlacz, przepraszam. Zgadzam się.

Przepraszam za opóźnienie, byłem nieobecny.

Nie rozumiem... Jakość dokumentu... Gdzie to jest? 

To, czego szukam, to ustawienie, które pozwala na zminimalizowanie fasetek na cylindrze, krzywej. Ma to ogromny wpływ na wyniki druku 3D.

Dziękuję

Witam @viking 

Pozwalam sobie powiedzieć coś głupiego, jeśli na to pozwolisz.

Dla mnie nie ma korelacji między cienkością ekranu a plikiem wyjściowym Printer3D! Rzeczywiście, twój . SLDPRT zostanie przekształcony w STL lub STEP, a nawet ponownie przekształcony przez oprogramowanie drukarki.

To bardziej po stronie pliku drukarki, na który powinieneś zwrócić uwagę.

Ponadto zależy to od techniki druku z bardzo dużymi przerwami w spiekaniu proszkowym i wytłaczaniu drutu. Wszystko zależy od rzeczywistej maszyny i obróbki wstępnej przed drukowaniem.

Pozdrowienia

W przypadku fakcjonizacji wyświetlania: Narzędzia > Opcje > zakładka Opcje systemu > Wydajność > przycisk "Przejdź do jakości obrazu"

lub: Karty Narzędzia > Opcje > karta Właściwości dokumentu > Jakość obrazu

Ale ponieważ służy do eksportowania do modelu 3D: Narzędzia > Opcje > zakładka Opcje systemu > Eksportuj > Format pliku: STL lub 3MF

2 polubienia

Dziękuję wam obojgu. Wydawało mi się, że jakość obrazu znalazła odzwierciedlenie w fasetach widocznych na wydruku. Ale jak to widziałem kilka lat temu. Na eksport, nie martw się, drukiem 3D zajmuję się od  dłuższego czasu.

Powodzenia.