Szukam łatwego sposobu, aby moja karta rysunku Solidworks miała taką samą nazwę jak plik 3D bez konieczności ręcznego wypełniania.
Przykład: mój plik Solidworks 3D ma nazwę SWM-002568V.sldprt karta mojego rysunku powinna automatycznie mieć tę samą nazwę bez rozszerzenia SWM-002568V.
Teoretycznie, gdy tworzysz rysunek i zapisujesz, nazywa on plik taką samą nazwą, jak pierwsza część umieszczona na arkuszu. Jeśli dobrze zrozumiałem prośbę, oczywiście.
Znam CTRL-C, a potem CTRL-V. Zależy mi na tym, aby zakładka "Arkusz1" rysunku miała taką samą nazwę jak plik SWM-002568V (patrz załączony obrazek) i aby odbywała się automatycznie.
Tak ronathan, wiem, że nazywa plik taką samą nazwą jak pierwsza część zdeponowana na arkuszu, ale to, czego szukam, to nazwa arkusza1 ma taką samą nazwę jak zdeponowana część i że jest to automatyczne
Kiedy rejestrujesz swoją partię, robisz to w CTRL-C , a następnie, gdy robisz swój MEP, klikasz dwukrotnie na arkusz1 i wykonujesz CTRL-V, a twoja pierwsza zakładka będzie miała taką samą nazwę jak pokój i MEP. Dlatego opowiedziałem Ci o tych skrótach.
Sylk: Moja praca polega na robieniu wielu planów dotyczących realizacji części. Mój 1. arkusz musi mieć nazwę pliku dla 2. arkusza, ewentualnie kopiuję i wklejam, a następnie po prostu dodaję F2.
Dziękuję ac cobra 427. Przetestuję to w poniedziałek, powiem ci, czy działa