Karta Plan SolidWorks o takiej samej nazwie jak plik

Witam

Szukam łatwego sposobu, aby moja karta rysunku Solidworks miała taką samą nazwę jak plik 3D bez konieczności ręcznego wypełniania.

Przykład: mój plik Solidworks 3D ma nazwę SWM-002568V.sldprt  karta mojego rysunku powinna automatycznie mieć tę samą nazwę bez rozszerzenia SWM-002568V.

Dziękuję.

Witam

Co masz na myśli mówiąc o karcie układu?

Cdlt powiedział:

Witam

CTRL-C, a następnie CTRL-V

2 polubienia

Teoretycznie, gdy tworzysz rysunek i zapisujesz, nazywa on plik taką samą nazwą, jak pierwsza część umieszczona na arkuszu. Jeśli dobrze zrozumiałem prośbę, oczywiście.

Dziękuję za odpowiedzi.

Znam CTRL-C, a potem CTRL-V. Zależy mi na tym, aby zakładka  "Arkusz1" rysunku miała taką samą nazwę jak plik SWM-002568V (patrz załączony obrazek) i aby odbywała się automatycznie. 

capture_001.jpg

Tak ronathan, wiem, że nazywa plik taką samą nazwą jak pierwsza część zdeponowana na arkuszu, ale to, czego szukam, to nazwa arkusza1 ma taką samą nazwę jak zdeponowana część i że jest to automatyczne

Kiedy rejestrujesz swoją partię, robisz to w CTRL-C , a następnie, gdy robisz swój MEP, klikasz dwukrotnie na arkusz1 i wykonujesz CTRL-V, a twoja pierwsza zakładka będzie miała taką samą nazwę jak pokój i MEP. Dlatego opowiedziałem Ci o tych skrótach.

2 polubienia

Witam

Moim zdaniem nie jest to możliwe w trybie automatycznym, chyba że za pomocą makra...

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Kontynuuję moje badania, aby znaleźć makro.

Witaj @vitamines60,

Wykazując minimum spójności, jeśli "Leaf1" ma być nazwany na cześć projektu, jaką nazwę nadałbyś ewentualnemu "Leaf2"?

Oto makro , które były pracownik  opublikował w samouczkach. Nie sprawdzałem, czy to działa...

Sylk: Moja praca polega na robieniu wielu planów dotyczących realizacji części. Mój 1. arkusz musi mieć nazwę pliku dla 2. arkusza, ewentualnie kopiuję i wklejam, a następnie po prostu dodaję F2.

Dziękuję ac cobra 427. Przetestuję to w poniedziałek, powiem ci, czy działa

Ac cobra 427 gdy chcę pobrać makro zdaję sobie sprawę, że już przetestowałem to makro, ale to nie działa