Mam problem z edycją zespołu w aktualizacjach rysunku. Jak poradzić sobie z utratą oferty, która staje się czerwona i przez to nie nadaje się już do użytku. Czy możemy zrobić inwentaryzację dobrych praktyk lub ustawień na 3D (konfiguracji), które zapewnią rekonstrukcję bez pogorszenia moich modeli 2D, stawiam się w przypadku indeksu ewolucji bez nowego modelu, po prostu zachowuję mój układ widoku i moje pożądane wymiary funkcjonalne. Pozdrowienia. Widmo
I tak, czasami cytaty zawodzą, zwłaszcza jeśli są pierwotnie umieszczone ręcznie. W przeciwnym razie, aby temu zaradzić, będzie musiał być wymieniony bezpośrednio w 3D, powinien zostać wstawiony do MEP.
Czasami jednak wymiar kończy się niepowodzeniem, gdy tylko w 3D zostanie dokonana modyfikacja geometrii, na przykład krawędź, która już nie istnieje, lub część, która już nie istnieje.
W przeciwnym razie zwykle wszystkie wymiary z 3D są zgodne z modyfikacją 3D.
Więc w końcu, jeśli chcesz, aby ten wymiar lub wymiary zostały wstawione bezpośrednio na Twoim MEP, dodaj je bezpośrednio do 3D.
Dziękuję bardzo, zastosuję się do Twojej rady i wprowadzę zmiany, dodając wymiary na moim 3D (spraw, aby wymiary funkcji i wskazania wymiarów D1 pojawiły się w opcjach wyświetlania) i zobaczę, jak bestia przywraca mi rysunek wraz z jego aktualizacją. Używam D1, aby zrozumieć, kto co robi podczas tworzenia rodziny części. Dobrze poradzę sobie z zakotwiczeniem oferty przez relacje. Miłego dnia.