Optymalizacja użycia i statystyki SolidWorks

Cze wszystkim

Mam pytanie dotyczące optymalizacji wykorzystania SolidWorks.

Jest to również kontynuacja trasy Lynkoa Tour, która odbyła się wcześniej.

Czy możliwe jest tworzenie statystyk dotyczących korzystania z funkcji używanych przez użytkownika według używanych "modułów"?

Czyli na przykład, czy w module "pokój" można wiedzieć, z których funkcji korzystam najczęściej?

To samo dotyczy modułów "szkic", "montaż", "plan".

Wszystko po to, aby lepiej skonfigurować ruchy myszki na przykład (lub inne).

Na przykład, podczas ustawiania ruchów myszy, wyobrażam sobie przycisk "Konfiguracja zgodnie z użyciem SolidWorks".

Oznacza to, że SolidWorks sporządziłby statystyki dotyczące korzystania przez nas z oprogramowania i byłby w stanie zaoferować nam to, czego potrzebujemy, aby lepiej z niego korzystać:

- Zoptymalizowane ruchy myszy

- Optymalizacja klucza S

- Optymalizacja skrótów klawiaturowych

-itd.

Czy jest to możliwe? Jeśli tak, to w jaki sposób?

Jeśli nie, to w jaki sposób można zmusić SolidWorks do zakodowania tej funkcji?

Dziękuję.

Luke

Witam @Luke 

Nie jestem przekonany, że optymalizacja dostępu do funkcji to znacząca oszczędność czasu.

Dzięki różnym skrótom klawiatury, myszy i myszy 3D już nie jest tak źle.

Zwłaszcza, że w zależności od tego, co robisz, nie korzystasz z tych samych funkcji.

Mogę poświęcić więcej czasu na myślenie o funkcjach części lub ASM niż na tworzenie szkiców, funkcji wytłaczania, usuwania materiału itp.

Spójrz obiektywnie na to, ile skrótów lub ikon skrótów faktycznie używasz spośród wszystkich oferowanych.
Osobiście używam 26 skrótów klawiaturowych, około dwudziestu skrótów ikon, 10 skrótów myszy i 5 z myszką 3D, z których najbardziej przydatną jest funkcja "Fit"

Wiadomo, że wszystko dzieje się między siedzeniem a klawiaturą bardziej niż w dodatkowych funkcjach. Z ostatnich czterech wersji, jakich nowych funkcji używacie (które już przyjęliście) i ile czasu poświęciliście na analizowanie wszystkich nowych funkcji w każdym wydaniu?

Czasami, z bardzo młodymi kolegami lub studentami, którzy mi ufają, mówię im: pokażcie mi swoje drzewo stworzenia, a powiem wam wszystko, co możecie zmienić w przyszłości, aby postępować szybciej w modyfikacjach i aby wasze dzieła były możliwe do przekazania innym i aby można je było utrzymać.

Często szybciej udaje mi się przerobić kawałek niż go zabrać, ponieważ jest zbudowany jak goret. Jestem pewien, że Wy, którzy jesteście doświadczeni i lubicie dobrze wykonaną pracę, kwadratową i czystą, zrozumiecie, o czym mówię.

Kolejna informacja dla informacji , SW jest z pewnością bardziej zajęty rozwijaniem nowego oprogramowania, które całkowicie obejdzie się bez Windowsa i będzie całkowicie Cloudist (operator chmury), niż wprowadzaniem typu funkcjonalności, o której wspominasz.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witaj Łukaszu,

Potwierdzam to, co wyraża ZOZO...

Najważniejsze jest, aby było to tak proste, jak to tylko możliwe, aby Twoje 3D można było modyfikować tak szybko, jak to możliwe.

Wtedy skróty to Ty, który tworzysz je zgodnie ze swoimi nawykami pracy. Wolę zostawić standardową konfigurację oprogramowania, aby zawsze wiedzieć, gdzie są narzędzia, zwłaszcza jeśli wykonujesz usługę, której nie masz zwykłego komputera...

Pozdrowienia.

@+.

AR.

Witam

Każdy szuka swojego szczęścia tam, gdzie myśli, że je znajdzie.

Ciekawie byłoby zobaczyć te statystyki, jednak z mojej strony, jeśli taki log istnieje, jestem ciekaw, ale aby go wyłączyć i poprawić wydajność, unikając niepotrzebnych zapisów na dysku.

1 polubienie