Posiadam za krótką rączkę i chciałbym zlecić wykonanie przedłużacza,
Narysowałem tę część tokarską w piżamie, ale wygląda to dla mnie raczej nudno (i drogo) z 2 płaskimi elementami (do przykręcenia z jednej strony i 2 z drugiej, aby uniknąć obracania się klina). Jak mogę zoptymalizować/ ułatwić produkcję tej części?
Nie mogę otworzyć tej wersji części, więc nie widzę jej pod każdym kątem, ale powiedziałbym, że najbardziej irytujący w obróbce jest wewnętrzny otwór z, jak sądzę, płaskimi miejscami do przesuwania i blokowania pręta uchwytu. Jeśli chcesz tę wersję, to myślę, że zewnętrzne mieszkania nie są przydatne.
Alternatywa, która jest łatwiejsza w obróbce i prawdopodobnie znacznie tańsza; Dotykając. Stukając w otwór w obrabianym przedmiocie i gwintując pręt uchwytu, unikasz płaskich miejsc. Przydają się wtedy zewnętrzne mieszkania.
Inna możliwość, prosty otwór bez spłaszczeń na pręt, ale tworzący prostopadłe boczne otwory gwintowane przecinające otwór wewnętrzny, do wkręcania bez (lub nawet z, jeśli to nie przeszkadza) (jak przytrzymać tuleję sprzęgającą na osi silnika, patrz ilustracje), które będą wtedy działać jako wewnętrzne płaskowniki. Mieszkania zewnętrzne są wtedy bezużyteczne. Jeśli te boczne otwory komplikują wykonalność i zwiększają koszty obróbki, możesz je później wykonać samodzielnie w domu.
Przede wszystkim płaskie elementy od strony klamki są zdublowane z tymi po stronie klina, co w zupełności wystarczy do przykręcenia klamki.
Jeśli możesz poprawić klin, wbiłbym kołek promieniowo w przedłużenie i zrobiłbym otwór w klinie. W rezultacie nie ma potrzeby stosowania płaskiego miejsca, być może, aby zapewnić dokręcenie, dodać promieniowy otwór w środku przedłużenia, aby wsunąć w niego na przykład trzpień śrubokręta.
stefbeno : Zamierzam zainspirować się sztuczką z "otworem" do mocowania części, rzeczywiście znacznie prostszą niż płaskie, z drugiej strony modyfikacja podkładki będzie bardziej skomplikowana, mam możliwość przyspawania jej bezpośrednio do mojej osi... To może być jeszcze prostsze!