Sztuczka, która też może pomóc: usunięcie "bezużytecznych " ograniczeń lub kolejnych wiadomości. Na przykład część, którą usunąłbyś z asemblera, ale której ograniczenie pozostaje nierozwiązane (ale dlaczego Solidworks to robi?)
Powiedziałbym nawet, że w przypadku niepotrzebnych ograniczeń należy usuwać ograniczenia równoległości zarówno w szkicach, jak i w zespołach, jeśli to możliwe. Albo znaleźć inny sposób na zmuszanie. Równoległość jest często zbędna w przypadku innych ograniczeń lub wymiarów.
Zrób test, wejdź w szkic, włącz funkcję szkicu " Pokaż/Usuń relacje " i gdy tylko zobaczysz równoległość, usuń je. Jeśli szkic nie jest ograniczony, dodaj ograniczenie typu kolinearyczności lub wymiaru lub kierunku. Usuniesz wiele z nich.
Ważne jest, aby wiedzieć, że ograniczenia tworzą pętle, które tłumią stopnie swobody, a często ograniczenia orientacyjne są redundantne względem ograniczeń pozycjonowania. Masz dwa ograniczenia zamiast jednego. A gdy szkic jest duży lub narasta wiele ograniczeń, SolidWorks daje ci szkic na ograniczeniu bez powodu. No tak, ale trudno to kontrolować!
W asemblejach jest inaczej, jak @coin37coin mówi – ograniczenia, które nie zostały usunięte, wynikają z okna dialogowego, które cię wcześniej, czy chcesz usunąć elementy związane z elementem, który wykopujesz. Jeśli to pole zostało odznaczone, następnym razem zachowa ograniczenia i przeniesie je do stanu usunięcia.
Zasada szkieletu eliminuje 2 trzecie ograniczeń zespołu, z wyjątkiem
Ale to nie zmienia faktu, że masz wysokowydajny komputer na SW
Pracuję w firmie, która chce pracować nad SW ze szkieletami. Po + 20 latach pracy z tym programem widziałem praktycznie wszystkie błędy i metody, które działają (ale jestem otwarty na naukę).
Ale przez ostatnie trzy lata, kiedy dołączyłem do tej firmy. Mam kilku sprytnych ludzi, którzy bawią się komputerami, a na pewno także ustawieniami mojego oprogramowania i sprzętu .
Staram się utrzymywać metodę na projekcie i oprogramowaniu. Mimo to, moje komputery (tak, mam kilka) nie działają wszystkie tak samo , co jest ostatnią kroplą dla firmy dostarczającej standaryzowane komputery.
Odkryłem więc nowego BUGA, czyli parafrazując @sbadenis wykopałem nowy szkielet .
Pierwsze, które bardziej mi się podobało, to "nie wiemy nic o tym błędzie, proszę podać kod błędu". Przyznaję, że świetnie się bawiłem, gdy SW prosi cię o numer BUG
Ale patrzę na to z dużą perspektywą czasu, nawet jeśli czasem niektórzy pracownicy mają ciekawy sposób pracy lub współpracy dla swoich klientów, to wciąż tylko szkielet. Tutaj mogę pokazać tym samym współpracownikom wyjaśnienia, ponieważ podałem im tę stronę jako źródło
W końcu nie chowam się za moim Psquedo i doskonale zakładam to, co mówię, z całym szacunkiem dla niektórych.
Kolejny punkt, który znacznie obciąża zespoły, ograniczenia na czerwono (najgorsze ze wszystkich, które powodują, że oprogramowanie musi przeliczać na nowo), naszkicuj je swobodnie (-) Inny punkt, nieukryte szkice lub plany, punkty pochodzenia... Nawet jeśli tryb montażu ukrywa szkice (display show ukryty), są one ładowane po otwarciu zespołu, chyba że są ukryte w części (por. trener Visiativ). Niektóre z tych punktów w połączeniu z powyższym przykładem powodują, że montaż znacznie opóźnia się. Przezroczystość niektórych części sprawia, że dużo wiosłujesz, a także duże powtórzenia (jak siatka druciana), to jedyny typ, gdzie systematycznie dodaję blokujący pas... Edycja: @FRED78 mam też współpracowników, którzy zbierają wszystkie powyższe punkty w jednym montażu i gdy wracam do ważnego zgromadzenia, czasem zajmuje mi godzinę lub dwie, żeby wrócić do tych wszystkich punktów. Z drugiej strony, znacznie mniej crashów po zabiegu i znacznie szybsze otwarcie...
@sbadenis Jestem ze szkoły, gdzie wszystko ukrywam i pokazuję tylko to, co chcę pokazać. To oszczędza mi worka z węzłami, gdy chcę pokazać pojedynczy szkic, na przykład. Ale żeby iść w twoją stronę, mam jednego, który dał mi topory do tych wszystkich podłużnych szkiców! nie, ale cześć!! , ale ta sama osoba wbija siekiery w otwory tym samym narzędziem , to psychologia. Jednocześnie się z tego śmieję...
Ale moje problemy z komputerem wykraczają daleko poza oprogramowanie softwarowe, używam tego oprogramowania od wielu lat. Miałem okazję pracować przy mostkach nośnych LNG (rury) z modułem trasowania i w pełni parametryzowanymi zespołami. Wystarczy powiedzieć, że zespoły osiągały znaczną wagę i niemal nieoszacionalną liczbę części. Teraz mam dużo montażu, ale nic nie do pokonania.
Teraz i tak zmienił konfigurację m^me na moim komputerze, nawet pod warstwą morza..., i co ciekawe, działa (standardowa wymiana). Jesteśmy bardziej zaangażowani: w wymianę tego, kto będzie miał ostatnie słowa