Zoptymalizuj moc komputera [SW]

Cze wszystkim!

Niedawno zainwestowałem w komputer, aby osobiście korzystać z oprogramowania (aby odzyskać kontrolę nad oprogramowaniem).

W każdym razie, po wielu radach, kupiłem następujący komputer: LINK

Ale niestety powinienem był posunąć się trochę dalej w swoich badaniach... Rzeczywiście, udało mi się zrozumieć, że mój komputer jest idealny do gier, ale dość kiepski dla CAD...

Jakimi parametrami mogę się "bawić", aby zoptymalizować wydajność CAD? (Nie jestem wielkim graczem, więc żeby to zamortyzować...)

Poziom konfiguracji:

• Procesor: Intel Core i5-7300HQ
  • Karta graficzna: 
  • RAM: 8 GB
  • Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1060

Masz to... Dziękuję za radę!

Witam

Jeśli ma to być tylko przejęcie kontroli nad oprogramowaniem (tak aby zrobić "mumuse"), musi być w stanie uruchomić się na twojej konfiguracji, oczywiście nie optymalnie. Jeśli chodzi o nieco bardziej zaawansowane zastosowanie, skłaniałbym się do stwierdzenia:

- Procesor: Weź i7

- Karta graficzna: weź certyfikowaną kartę

- Pamięć RAM: 16 GB mini

A więc zmiana komputera.

Jest to naprawdę związane z tym, o co zamierzasz zapytać Solidworks.

Dla twojej informacji, widziałem Solidworks działający (poprawnie) na i5 z 8 GB pamięci RAM i zintegrowaną kartą Intel HD...

Pozdrowienia

2 polubienia

na proc jest hd 630 so kompatybilny z SW

Patrz tutaj  http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

więc teoretycznie powinno to działać

@+ ;-)

2 polubienia

Wersja budżetowa: Zgodnie z @GT22, wyłącz kartę GeForce i używaj chipsetu Intel podczas korzystania z oprogramowania.

Nieco droższa wersja: sprzedaj kartę GeForce z drugiej ręki i kup kartę z certyfikatem SW.

W domu mam i7 z 8 GB i zdaję sobie sprawę, że w porównaniu z komputerami stacjonarnymi (niektóre są starsze i mają procesor zbliżony do i5), że to karta graficzna robi różnicę. Miałem okazję przetestować, po awarii certyfikowanej karty, zwykłej karty, było to tym bardziej oczywiste.

1 polubienie

Witam, małe wyjaśnienie dotyczące procesorów, pamięć podręczna jest ważna, więc dlaczego i7 2,9 GHz jest lepszy niż i5 2,9 GHz, ponieważ pamięć podręczna jest prawie podwojona

ogólnie w max i3 6 MB  pamięci podręcznej, i5 8 MB i i7 15 MB

dla SW nie ma potrzeby stosowania nadmiernej ilości multicor, z wyjątkiem przypadku użycia symulacyjnego.

Osobiście mam komputer do gier ASUS z 8-rdzeniowym procesorem i7 3,4 GHz i 15 MB pamięci podręcznej, jest stary, ale nie zamienię go na i7 3,9 GHz z zaledwie 10 MB pamięci podręcznej.

wtedy pamięć wirtualna musi mieć 1,5 x mini ilość pamięci RAM, a pamięć RAM w 2016 roku to 16 GB mini.

Wygląd karty graficznej na liście sterowników Solidworks czasami pozwala znaleźć kartę, która nie jest zbyt droga i działa dobrze, ale K620 quadro (nie za droga) jest wygodna na 1000 częściach

Geforce do zachowania dla komputera, który czyta tylko edrawing, jest do tego lepszy niż karta pro

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, problem polegał po prostu na tym, że karta graficzna Intel włączyła się po uruchomieniu Solidworks, zamiast uruchomić kartę NVIDIA. Aby rozwiązać ten problem:

Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie -> Panelu sterowania NVIDIA -> Zarządzaj ustawieniami 3D -> Ustawienia programu -> Dodaj program (SW) -> "2.Wybierz preferowany procesor graficzny dla tego programu": "Inna wydajność procesora NVIDIA"

Teraz jest idealny ;)!

(Z drugiej strony nie wiem, jak zakończyć moje pytanie nową wersją Lynkoa...)