Jestem na SW13, użytkowniku EPDM, ale w kontekście projektu zapisanego poza skarbcem i w którym pracuje nas 2, chciałem "aktywować środowisko wielu użytkowników" w Narzędzia/Opcje/Współpraca.
Moja obawa, która jest raczej niedogodnością, polega na tym, że ta opcja nie chce pozostać zaznaczona, jest usuwana za każdym razem, gdy logujesz się do SolidWorks. Na pewno ze względu na to, że posiadam moduł EPDM. Ale nie mogę wyłączyć EPDM (poszukam tam części komercyjnych!)
Często mam opcje, które same się odznaczają, ale często dzieje się to po awarii oprogramowania (z wyjątkiem dynamicznego podświetlenia)
Możesz spróbować wykonać manipulację w 2. linii po wyłączeniu pdm i aktywować go podczas następnej sesji, aby sprawdzić, czy jest to ten, który odznacza.
Opcja odznacza się przy normalnym zamknięciu oprogramowania. Nie na wypadek. Rzeczywiście, podczas awarii zmiany wprowadzone w opcjach nie są zapisywane.
Masz rację, wyłączając dodatek EPDM, opcja nie odznacza się już po ponownym uruchomieniu oprogramowania. Tak więc problem pochodzi od niego.
@Lucas PRIOR,
Tutorial nie uczy mnie niczego nowego, nie zajmuje się SGDT, a tym bardziej EPDM, pochodzi z 2005 roku.
Jeśli chodzi o serwer, to jest on używany tylko w klasyczny sposób do nagrywania sldxxx. Tyle, że ta opcja ułatwia przełączanie tokenu zapisu z jednej stacji roboczej na inną i ostrzega, jeśli dokonano nowego zapisu elementu tylko do odczytu na jej stacji roboczej. Opcja jest specyficzna dla każdej pozycji.
Tego się obawiam. a także "kompozycja na wynos", która nie sprawdza się w przypadku elementów EPDM. Kiedy więc mamy do czynienia z montażem "hybrydowym" nie ma prostego rozwiązania.
Cóż, pozostawię pytanie otwarte, jeśli inni mają rozwiązanie.
W przypadku epdm nie używamy kompozycji solidworks na wynos, ale kopii drzewa epdm.
Dla mnie logiczne jest, że opcja się nie aktywuje, ponieważ EPDM jest zainstalowany i przede wszystkim aktywowany. Musisz więc wyłączyć ePDM w dodatkach SoldWorks, aby opcja, która pozostaje zaznaczona.
Nie zapobiegnie to szukaniu bibliotek w skarbcu ePDM.