Nieosiągalna opcja nagrywania edrawing

Witam

Od czasu przejścia na SolidWorks 2019 nie mam już w ogóle dostępu do opcji nagrywania, gdy wykonuję "zapisz jako" w formacie edrawing.

W rezultacie... erysunek jest z pewnością skonfigurowany tak, aby nie był mierzalny, a więc nie mogę zmierzyć absolutnie nic na erysunku !!

Jeśli ktoś ma ten sam problem i trop, w który mógłby się zagłębić, jestem zainteresowany, ponieważ staje się to bardzo denerwujące.

Z góry dziękuję.

Witam

Jest rok 2019 i to działa.

Powinniśmy przyjrzeć się ogólnym parametrom i opcjom. Musi to być bardzo prosta rzecz, jak pole, które nie jest zaznaczone lub jest błędnie zaznaczone.

Od jakiego formatu zaczynasz, aby stworzyć swój E.Drawing? SLDPRT, ASM lub inne???

Pozdrowienia

PS: szkoda, że OBIWAN przez to nie przechodzi, bo powiedziałby ci, że moc jest z tobą. :-)

Zadałem to pytanie wsparciu Visiativ i wygląda na to, że jest ono dobrowolne, ponieważ dostępny jest nowy sposób eksportu.

Aby to zrobić, w menu pliku opublikuj w edrawings i tam dostępne są wszystkie opcje.

W przeciwnym razie ta opcja jest nadal dostępna z kroku, ale nie z easm.

Aby zmienić opcje, albo udajesz, że zapisujesz w kroku, a następnie za pomocą przycisku opcji uzyskujesz dostęp do parametru eksportu edrawing, a następnie przełączasz się z powrotem na easm...

2 polubienia

Dziękuję @sbadenis świetne informacje ;-)

Jest to część ogólnej logiki typu "spakuj i przenieś", ponieważ umożliwia lepsze wyodrębnienie kryteriów eksportu, a tym samym interfejsu między oprogramowaniem, które jest bardzo powiązane z funkcjonalnego punktu widzenia. (zwłaszcza tych dwóch, którzy są w logice współtworzenia i przejrzystej wymiany).

Pozdrowienia

1 polubienie

Aby zilustrować moją poprzednią odpowiedź

Menu opcji widoczne w kroku Zapisz jako za pomocą:

Menu opcji "Usunięte" z zapisu, tak jak w przypadku EASM:

Dla mnie wersja 2018 i opcja jest już usunięta...

2 polubienia