Czy w SolidWorks jest zaznaczone pole wyboru "Nie twórz odniesień zewnętrznych do modelu"?
Przyjrzałem się uważnie w pomocy
Ale tak naprawdę nie rozumiem wpływu Case'a
2014-07-25-options_generales-reference_externes.png
Czy w SolidWorks jest zaznaczone pole wyboru "Nie twórz odniesień zewnętrznych do modelu"?
Przyjrzałem się uważnie w pomocy
Ale tak naprawdę nie rozumiem wpływu Case'a
Witam
Krótki film jest lepszy niż długie przemówienie:
http://www.youtube.com/watch?v=LLHKqQCVmuk
Tak więc, aby dokonać transkrypcji wideo, po aktywowaniu opcji "Brak odniesień zewnętrznych" i przekonwertowaniu elementów, otrzymujesz nieograniczony szkic (w kolorze niebieskim).
Ma bezpośrednie działanie na przycisk "Brak odniesienia zewnętrznego" (patrz zdjęcie)
Oznacza to, że jeśli edytujesz w kontekście i ta opcja jest zaznaczona, domyślnie nie będzie żadnego ograniczenia szkicu między edytowanym elementem a kontekstem.
Odnośniki zewnętrzne są przydatne, gdy wymiar części jest powiązany z jedną lub kilkoma innymi częściami w złożeniu: kształtem taśmy, długością przenośnika taśmowego, trajektorią łańcucha kablowego itp.
W takich przypadkach odnośnikami zewnętrznymi są relacje szkicu (współcentryczność / równoległość .... ), które umieścimy między szkicem części a inną częścią złożenia.
A więc: super przydatne!
Wygląda na to, że nie działa pod SolidWoks 2012 sp5.0
Niezależnie od tego, czy zaznaczę pole, czy nie, mój szkic jest zawsze (więc ograniczony)
Nie zrywa istniejących linków, jest tylko dla nowych!
Jeśli szkic jest już sam ograniczony w części, to normalne jest, że pozostaje on ograniczony w zespole, ale jeśli nie ma ograniczenia na szkicu i zaznaczone jest pole "Nie twórz odniesień zewnętrznych do modelu" , nie powinno być możliwe powiązanie szkicu ze swojego złożenia z innymi Części montażowe ... To jest pudełko, które tego chce!