Witam.
W wyniku złej obsługi mam części lub zespoły, które są zorientowane w przestrzeni, jak przywrócić obraz w normalny sposób.
Dziękuję za pomoc.
Eric
Witam.
W wyniku złej obsługi mam części lub zespoły, które są zorientowane w przestrzeni, jak przywrócić obraz w normalny sposób.
Dziękuję za pomoc.
Eric
Ustaw część lub zespół zgodnie z potrzebami, naciśnij spację, wybierz Powierzchnia, a następnie zaktualizuj standardowe widoki
Ustaw się normalnie do twarzy, którą chcesz ustawić jako widok z przodu.
Naciśnij SPACJA, a następnie wybierz opcję aktualizuj widoki sandarda za pomocą ikony lunety i strzałki.
Zaktualizuj widok z przodu.
http://help.solidworks.com/2013/French/WhatsNew/t_updating_standard_views.htm
Jeśli to zły ruch, może to oznaczać, że widoki były pierwotnie dobrze zorientowane.
W tym przypadku spacja, jak mówi Fthomas. Pojawia się panel (patrz załączony zrzut ekranu).
Wszystko, co musisz zrobić, to zrobić RAZ (patrz załączony zrzut ekranu)
Aby odpowiedzieć Lucasowi Prieurowi, możesz ustawić pomieszczenie według własnego uznania za pomocą sztuczki:
1. Pierwsze kliknięcie na powierzchni części, którą chcesz zdefiniować jako widok z przodu,
2. Naciśnij Ctrl
3. Kliknij na powierzchnię elementu, która jest zdefiniowana jako górna.
Ten 2. wybór umożliwia ustawienie widoku z przodu w żądanej pozycji
(Niełatwe do wyjaśnienia; patrz załączony rysunek)
Bardzo dobre pytanie, nie wiedziałem, że możesz zrobić taką manipulację!
Powiesz mi, że uczymy się każdego dnia.
Witam i dziękuję Alainowi
Witam
Podziękowałeś Alainowi za odpowiedź, powinieneś również kliknąć na "ta odpowiedź odpowiedziała na moje pytanie" Nie mam już dokładnego podsumowania, które znajduje się w akapicie jego odpowiedzi, aby zamknąć Twoje pytanie.