Wyszarzone narzędzie pomiarowe w Edrawings [niewiarygodne]

Cze wszystkim!
Jestem trochę znudzony częścią w inżynierii odwrotnej, chciałbym poznać metodę, aby mieć możliwość dostępu do narzędzia Miarka, które jest wyszarzone na mojej części 3D w Edrawing, jest to płyta z wieloma otworami.
Pamiętam, że kiedyś udało mi się to zrobić, zapisując plik części, zupełnie zapomniałem o wskazówce!
Jeśli to pomoże, moja wersja Edrawings to 30.5.0.0019 z Solidworks 2022sp05

Dziękuję Wam wszystkim

W SW, menu Narzędzia, Opcje, następnie Eksport, EDRW i ok, aby zmierzyć:

Z drugiej strony, jeśli część jest już zapisana w formacie edrawing i opcja nie została zaznaczona, musisz mieć część w oprogramowaniu i wyeksportować ją ponownie z opcją sprawdzenia.
W niektórych przypadkach celem jest podanie tylko opcji wizualnej bez miary, aby nie dokonywać precyzyjnej inżynierii wstecznej i chronić swój projekt!

2 polubienia

Witam
Dziękuję za odpowiedź, rozumiem aspekt monitorowania i bezpieczeństwa plików i rzeczywiście moim celem jest odzyskanie wymiarów w plikach Edrawings, ponieważ straciliśmy cały plik projektu w Solidworks, to prawdziwy cios dla naszej usługi...
I chciałem zaradzić tej przygodzie za pośrednictwem forum...

O ile mi wiadomo, jeśli opcja pomiaru nie została zaznaczona podczas eksportu do Edrawing, nie ma możliwości zmierzenia lub eksportu do mierzalnego formatu.

Witam

Zazwyczaj Edrawing może eksportować w formacie STL.
Jest bardzo brzydki, ale nadaje się do wielokrotnego użytku w SW przy odrobinie obróbki...

Powodzenia...

Logicznie rzecz biorąc, @a_eriaud eksportować stl tylko wtedy, gdy mierzone jest sprawdzone, przynajmniej tak mi się wydaje?

Witam
Dzięki za ten pomysł, opcja zapisz jako STL nie jest widoczna, a priori pomyśleli o tej " wadzie ".
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za te badania :slight_smile:

Błąd z mojej strony, musisz mieć zaznaczony eksport STL aby potem mieć opcję:
image
Co oczywiście też nie miało miejsca.
Więc niestety nie ma dla mnie rozwiązania w tym przypadku.

2 polubienia