Cze wszystkim! Jestem trochę znudzony częścią w inżynierii odwrotnej, chciałbym poznać metodę, aby mieć możliwość dostępu do narzędzia Miarka, które jest wyszarzone na mojej części 3D w Edrawing, jest to płyta z wieloma otworami. Pamiętam, że kiedyś udało mi się to zrobić, zapisując plik części, zupełnie zapomniałem o wskazówce! Jeśli to pomoże, moja wersja Edrawings to 30.5.0.0019 z Solidworks 2022sp05
Z drugiej strony, jeśli część jest już zapisana w formacie edrawing i opcja nie została zaznaczona, musisz mieć część w oprogramowaniu i wyeksportować ją ponownie z opcją sprawdzenia. W niektórych przypadkach celem jest podanie tylko opcji wizualnej bez miary, aby nie dokonywać precyzyjnej inżynierii wstecznej i chronić swój projekt!
Witam Dziękuję za odpowiedź, rozumiem aspekt monitorowania i bezpieczeństwa plików i rzeczywiście moim celem jest odzyskanie wymiarów w plikach Edrawings, ponieważ straciliśmy cały plik projektu w Solidworks, to prawdziwy cios dla naszej usługi... I chciałem zaradzić tej przygodzie za pośrednictwem forum...
O ile mi wiadomo, jeśli opcja pomiaru nie została zaznaczona podczas eksportu do Edrawing, nie ma możliwości zmierzenia lub eksportu do mierzalnego formatu.
Błąd z mojej strony, musisz mieć zaznaczony eksport STL aby potem mieć opcję: Co oczywiście też nie miało miejsca. Więc niestety nie ma dla mnie rozwiązania w tym przypadku.