w mojej firmie używamy RADAN do wykonywania gniazd i wysyłania programów do naszych wykrawarek.
Moje pytanie jest następujące:
Chciałbym umieścić narzędzia naszych maszyn w bibliotece Solidworks za pomocą pliku Excel, jeśli to możliwe, bez konieczności przerysowywania wszystkiego. Tak, aby można go było wykorzystać, gdy tworzę swoje prace.
W każdym przypadku należy użyć rodzin części dz (z jednym lub kilkoma plikami).
Dla mnie najprostsze: utwórz narzędzie w 3D, a następnie utwórz konfigurację z innym narzędziem jak najbardziej różnym (uważaj, aby modyfikować wymiary tylko w aktywnej konfiguracji w bocznym oknie dialogowym, wydaje się, że to ostatnia ikona)
Następnie automatycznie utwórz rodzinę części i podziwiaj wynik w pliku Excel.
Następnie wystarczy skopiować i wkleić kolumny do pliku Excela i zmodyfikować żądane wartości
U nas w bibliotece funkcji mamy usuwanie materiału spowodowane przez nasze narzędzia do wykrawania (jak również usuwanie kluczy, pierścieni osadczych itp.). Aby nie mieć zbyt wielu elementów, jedna runda z konfiguracjami dla każdej średnicy narzędzia.
Te elementy są zapisywane jako "lib feat part .sldlfp)
Pozwoliło nam to również na tworzenie bezpośrednio w bibliotekach funkcji z 2 okręgami / 4 podłużnymi itp.