Narzędzie do przebijania w bibliotece Solidworks

Witam

w mojej firmie używamy RADAN do wykonywania gniazd i wysyłania programów do naszych wykrawarek.

Moje pytanie jest następujące:

Chciałbym umieścić narzędzia naszych maszyn w bibliotece Solidworks za pomocą pliku Excel, jeśli to możliwe, bez konieczności przerysowywania wszystkiego. Tak, aby można go było wykorzystać, gdy tworzę swoje prace.

Jak  się do tego zabrać?

Dziękuję

MARTIN. Juliański

Witam

Czy narzędzia bardzo się od siebie różnią?

W każdym przypadku należy użyć rodzin części dz (z jednym lub kilkoma plikami).

Dla mnie najprostsze: utwórz narzędzie w 3D, a następnie utwórz konfigurację z innym narzędziem jak najbardziej różnym (uważaj, aby modyfikować wymiary tylko w aktywnej konfiguracji w bocznym oknie dialogowym, wydaje się, że to ostatnia ikona)

Następnie automatycznie utwórz rodzinę części i podziwiaj wynik w pliku Excel.

Następnie wystarczy skopiować i wkleić kolumny do pliku Excela i zmodyfikować żądane wartości

Rodzaj: OKRĄGŁY, KWADRATOWY, PROSTOKĄTNY, PODŁUŻNY

+ wszystkie etapy: ETOILE, HEXAGONE, TRAPEZE itp.

Muszę je tworzyć w 3d, nawet jeśli używam tylko kształtu narzędzia?

Aby dowiedzieć się, jak to działa, obejrzyj ten samouczek:

Źródło: http://m.youtube.com/watch?v=jpiQewaM7sw

1 polubienie

U nas w bibliotece funkcji mamy usuwanie materiału spowodowane przez nasze narzędzia do wykrawania (jak również usuwanie kluczy, pierścieni osadczych itp.). Aby nie mieć zbyt wielu elementów, jedna runda z konfiguracjami dla każdej średnicy narzędzia.

Te elementy są zapisywane jako "lib feat part .sldlfp)

Pozwoliło nam to również na tworzenie bezpośrednio w bibliotekach funkcji z 2 okręgami / 4 podłużnymi itp.