Automatyczne otwieranie artykułów po otwarciu zespołu

Miałem SW2021 i przełączyłem się na SW2023.
Teraz, gdy otwieram złożenie, automatycznie otwierają się wszystkie części, które go tworzą. Czy istnieje ustawienie, które można zmienić, aby ten problem już nie występował?

1 polubienie

Witam
Miałem już ten sam problem, ale nie otwiera wszystkich części, czy nie byłyby to tylko części z odniesieniami w kontekście montażu?

3 polubienia

Nie, rzeczywiście nie otwiera wszystkich pokoi, tylko te w mojej bibliotece.

Nie są one tylko do odczytu i nie byłby w stanie ich przekonwertować?

Niektóre są tylko do odczytu, ale nie wszystkie.

Spróbuj uratować jeden (ten, który otwiera dla Ciebie z AS) w wersji z 2023 roku.
Zamknij AS i otwórz ponownie, aby sprawdzić, czy nadal go otwiera, czy nie po uaktualnieniu do wersji 2023.
Może to być wersja z 2022 roku lub < i musi się otworzyć i przekonwertować.
Nie wyjaśniam zbyt wiele na temat tego otwarcia, co jest zaskakujące.

1 polubienie

Próbowałem, ale to nic nie zmienia.

Czy możliwe jest wykonanie zrzutu ekranu drzewa budowania zespołu ze wskazaniem komponentów, które są otwierane automatycznie?

1 polubienie

Oto przykład, na dole masz otwarte pionki.

1 polubienie

Właśnie zdałem sobie sprawę, że są to tylko elementy wstawione do pomieszczeń, które się otwierają!

3 polubienia

W takim przypadku należy sprawdzić opcje systemowe w sekcji Odnośniki zewnętrzne:

Sprawdź, czy opcja "Załaduj dokumenty tylko do pamięci" jest zaznaczona, jeśli nie, sprawdź tam.

3 polubienia

Świetnie, udało się. Zastanawiam się, dlaczego to ustawienie zmieniło się wraz z aktualizacją.
DZIĘKUJĘ

1 polubienie

:+1:

2 polubienia

@be_230 , Nie zapomnij oznaczyć pytania jako rozwiązane.

1 polubienie

Inny temat, ale funkcji w tej części jest wiele, modelowanie musi zająć dużo czasu, czy jest jakiś powód?

Nie ma zbyt wielu funkcji.
Chodzi o to, że jest to część, która jest używana jako zespół: a więc funkcja dla każdego importowanego komponentu i funkcja do jego ustawienia.

Osobiście mi się to nie podoba. Ale czasami istnieją specjalne potrzeby, które to uzasadniają.
Mam nadzieję, że nie jest to spowodowane problemem z nomenklaturą.

Mnie też się to nie podoba, ale rysownik, który tak pracuje, nie chce nic wiedzieć. Osobiście wolę mieszanki.

W jaki sposób wskazujesz, że problem został rozwiązany?

Należy wskazać odpowiedź, która rozwiązała problem

Dziękuję