Miałem SW2021 i przełączyłem się na SW2023.
Teraz, gdy otwieram złożenie, automatycznie otwierają się wszystkie części, które go tworzą. Czy istnieje ustawienie, które można zmienić, aby ten problem już nie występował?
Witam
Miałem już ten sam problem, ale nie otwiera wszystkich części, czy nie byłyby to tylko części z odniesieniami w kontekście montażu?
Nie, rzeczywiście nie otwiera wszystkich pokoi, tylko te w mojej bibliotece.
Nie są one tylko do odczytu i nie byłby w stanie ich przekonwertować?
Niektóre są tylko do odczytu, ale nie wszystkie.
Spróbuj uratować jeden (ten, który otwiera dla Ciebie z AS) w wersji z 2023 roku.
Zamknij AS i otwórz ponownie, aby sprawdzić, czy nadal go otwiera, czy nie po uaktualnieniu do wersji 2023.
Może to być wersja z 2022 roku lub < i musi się otworzyć i przekonwertować.
Nie wyjaśniam zbyt wiele na temat tego otwarcia, co jest zaskakujące.
Próbowałem, ale to nic nie zmienia.
Czy możliwe jest wykonanie zrzutu ekranu drzewa budowania zespołu ze wskazaniem komponentów, które są otwierane automatycznie?
Właśnie zdałem sobie sprawę, że są to tylko elementy wstawione do pomieszczeń, które się otwierają!
W takim przypadku należy sprawdzić opcje systemowe w sekcji Odnośniki zewnętrzne:
Sprawdź, czy opcja "Załaduj dokumenty tylko do pamięci" jest zaznaczona, jeśli nie, sprawdź tam.
Świetnie, udało się. Zastanawiam się, dlaczego to ustawienie zmieniło się wraz z aktualizacją.
DZIĘKUJĘ
Inny temat, ale funkcji w tej części jest wiele, modelowanie musi zająć dużo czasu, czy jest jakiś powód?
Nie ma zbyt wielu funkcji.
Chodzi o to, że jest to część, która jest używana jako zespół: a więc funkcja dla każdego importowanego komponentu i funkcja do jego ustawienia.
Osobiście mi się to nie podoba. Ale czasami istnieją specjalne potrzeby, które to uzasadniają.
Mam nadzieję, że nie jest to spowodowane problemem z nomenklaturą.
Mnie też się to nie podoba, ale rysownik, który tak pracuje, nie chce nic wiedzieć. Osobiście wolę mieszanki.
W jaki sposób wskazujesz, że problem został rozwiązany?
Należy wskazać odpowiedź, która rozwiązała problem
Dziękuję