Witam
Czy istnieje opcja automatycznego wczytywania pliku 3D po otwarciu pliku rysunku w oprogramowaniu?
Na tej samej zasadzie, co odniesienia zewnętrzne dla zespołów.
Z góry dziękuję.
Witam
Czy istnieje opcja automatycznego wczytywania pliku 3D po otwarciu pliku rysunku w oprogramowaniu?
Na tej samej zasadzie, co odniesienia zewnętrzne dla zespołów.
Z góry dziękuję.
Nie zrozumiałem pytania
Masz rysunek utworzony i nazwany
chcesz mieć bezpośredni link do otwarcia 3D po jego otwarciu?
Zobacz ten link
http://www.lynkoa.com/forum/3d/lien-fichier-mise-en-plan-fichier-piece
Jeśli dobrze rozumiem, wystarczy kliknąć lewym przyciskiem myszy raz na jeden z widoków, a otworzy się mały pasek.
Następnie kliknij małą ikonę "otwórz pokój" (patrz obrazek)
O ile mi wiadomo, nie...
Ale kliknij prawym przyciskiem myszy pokój w swoim widoku, aby bezpośrednio otworzyć połączony pokój.
Jest naprawdę szybki ;-)
Witam
jeśli chcesz otworzyć rysunek z pokoju, po prostu naciśnij Ctrl + D, a aby otworzyć pokój z rysunku, wystarczy kliknąć lewym przyciskiem myszy na widok i otworzyć pokój.
W przeciwnym razie, jeśli mają tę samą nazwę i lokalizację, wybierz obie i otwórz. Ale nie dzieje się to automatycznie, ponieważ musisz je wybrać poprawnie.
Ale opcja otwarcia pokoju z mep, jak wskazują bart i max59, jest chyba najłatwiejsza...
@manu, CTRL+D? to nie działa dla mnie
Wprowadziliśmy skróty i myślę, że to jest jeden z nich. Oto one
Myślę, że ten skrót klawiaturowy nie istnieje w standardzie, musisz wskazać, aby utworzyć rysunek:
Z drugiej strony, aby było to nieco "automatyczne", część i plan muszą znajdować się w tym samym folderze, w tym konkretnym przypadku SOLIDWORKS oferuje otwarcie rysunku, a nie tworzenie nowego
Mick
Witam
Chociaż dotyczy to lekkich komponentów na rysunkach (a celem jest załadowanie ich do pamięci), a także złożeń, opcje dotyczą tylko złożeń, a nie rysunków.
Dowód:
http://help.solidworks.com/2016/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_PERFORMANCE.htm
Więc nie jest to możliwe.
Jeśli ma to naprawdę otworzyć pliki, możliwe jest małe makro, ale może to wydłużyć czas otwierania! W przypadku dużego pliku części byłoby to odradzane, więc możemy umieścić małe okno dialogowe, aby potwierdzić, że użytkownik naprawdę chce otworzyć pliki rysunku.