Otwieranie pliku d3d

Witam

Mam kilka plików wykonanych na TopSolid V5 z rozszerzeniem .d3d i nie mogę otworzyć tego typu pliku w wersji 6.15. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, że wersja 7 jest możliwa, czy muszę szukać wersji 5, aby móc odzyskać moje pliki?

Bardzo dziękuję za pomoc...

Rejean Rejean

JAK OTWORZYĆ PLIK D3D?

Podstawowe informacje o pliku D3D

Plik D3D jest jednym z plików w kategorii Pliki obrazów 3D. Jego pełna nazwa to plik rysunku 3D Corel Dream. Format pliku D3D jest tworzony przez firmę Corel Corporation. Jeśli trafiłeś do nas, to zapewne szukasz oprogramowania, które pomoże Ci pracować z danym rozszerzeniem pliku. W dalszej części strony znajdziesz listy programów obsługujących plik D3D posortowane według systemów operacyjnych. Jeśli w naszej bazie znajdują się informacje na temat konwersji pliku D3D, to znajdziesz je tutaj

Tagi: Rozszerzenie D3D, jak otworzyć plik D3D, jak przekonwertować plik D3D, otwórz plik D3D

Zobacz ten link

http://www.file-extension.info/fr/format/d3d

@+ ;-)

Jeśli możesz umieścić plik gdzieś w sieci, mogę sprawdzić, czy mój topsolid nadal się otwiera, aby spróbować...

Witam Pana Geoffreya,

Dziękuję za poświęcenie czasu, aby mi pomóc, to bardzo miłe.

Wysyłam Ci 2 pliki, które posiadam i które chciałbym otworzyć, a następnie móc je przekonwertować do formatu DXF lub DWG.

78_thermo_neo.d3d

@rejcar

Nie można otworzyć załączonego pliku za pomocą programu CorelDRAW

które właśnie zainstalowałem

Przepraszam 

@+ ;-(

Dziękuję... Kontynuuję poszukiwania

Rejean Rejean

z tego, co przeczytałem, może to być problem z uszkodzonym plikiem... Żądanie ściągnięcia względem @gt22 komunikat o błędzie mówi o wybranym filtrze!? Czy to nie byłby trop??? (W ogóle nie znam Coreldraw...)

Powodzenia.

G.650s

1 polubienie

@ G.650s

Tak, możliwe, że podjąłem kilka prób i zawsze ta sama historia 

lub mówi mi, że wybierz filtr

lub informuje mnie, że nie można otworzyć możliwego pliku nieobsługiwanego

D3D to plik programu CorelDraw

@+

Ok, ale dziwi mnie to, ponieważ powiedziano mi, że pliki, które mi dano, są wykonane z TopSolid. Mam pliki w .d3d, #3d i .b3d. Z tych 3 rozszerzeń tylko TopSolid rozpoznaje .d3d. Ale kiedy przeszukujemy sieć, dowiadujemy się, że jest to program CorelDraw..... Bizare (Biały)

1 polubienie

Więc w zasadzie mówisz, że za pomocą Topsolid nie możesz otworzyć pliku utworzonego za pomocą Topsolid??? Zapytaj swojego dostawcę, której wersji używa!?  

Miłego dnia

Dostawca mówi mi, że potrzebowałbym wersji 5 Topsolid, aby móc otworzyć te pliki, a następnie je przekonwertować. Ale waham się, czy kupić wcześniejszą wersję dla kilku plików....

Brak V5 zainstalowanego na starych stacjach roboczych, niemożliwe do przetestowania, ale potwierdzenie w pliku dla topsolid V5:

http://www.mgpi.fr/specific/formats/page.jsp?id=130

1 polubienie

Jeśli nie, sprawdź, czy nie może stworzyć innego formatu, który byłby dostępny, takiego jak format natywny, taki jak parasolid dla Solidworks!

Miłego dnia

2 polubienia

Nie mogłem pobrać pliku, ponieważ znajdował się w htm, ale zmieniając jego nazwę na D3D, działa.

Cóż, to głównie wkład. Oto jest w DXF

test.dxf
1 polubienie

Witam

Otworzyłem plik, ale jest pusty, jest tylko kaseta.

Niech Moc będzie z wami.

obiwan.jpg