Gdy importuję plik SolidWorks z SolidWorks Composer, plik otwiera się niezwykle wolno. Doświadczyłem znacznie krótszych czasów i nie ma to nic wspólnego z rozmiarem pliku, który jest raczej niewielki.
Załączyłem zrzut ekranu z komunikatem, który pojawia się na końcu importu i zastanawiam się, co oznacza "proces SldWorks.exe NIE kończy się"
Dla Twojej informacji, import mimo wszystko się powiódł, ale jest o wiele za wolny.
Import i tak jest wykonywany, ale problem wynika z czasu, jaki trzeba na to zrobić.
W rzeczywistości, na stacji roboczej, wyposaż kompozytora w importowanie plików solidworks, importer solidworks potrzebuje importera solidworks, ten importer solidworks uruchamia proces sldworks.exe, otwiera plik w solidworks, konwertuje go do composera i zamyka solidworks.
Z wyświetlonym komunikatem o błędzie wygląda na to, że w rzeczywistości nie uruchamia importu.
Podczas importowania powinieneś zobaczyć, czy proces sldworks.exe uruchamia się bezpośrednio, czy nie.
Rzeczywiście, jest to rzeczywiście problem procesowy.
W przypadku, gdy to nie zadziała: SolidWorks jest otwarty
Jeśli to zadziała: SolidWorks jest zamknięty
Gdy SolidWorks jest otwarty, jest to problem i nie wiem dlaczego.
Krótko mówiąc, znalazłem sztuczkę, ale to nie jest normalne. Dam ci znać, jeśli będę miał bardziej konkretne wyjaśnienie. W międzyczasie mogę importować bezpośrednio z Composera, dbając o to, aby najpierw zamknąć SolidWorks.