Witam wszystkich!
Mam dość irytujący problem (zwłaszcza, że nie rozumiem, dlaczego SolidWorks mi to robi), kiedy otwieram KROK (złożenia), SolidWorks otwiera każdą część w oknie, co generuje zbyt wiele okien i powoduje awarię oprogramowania. Muszę przejść przez mojego kolegę, który nie ma tego problemu i gdzie stopień otwiera się bezpośrednio, bez otwierania każdej części z osobna. Porównaliśmy nasze opcje importu i są one identyczne... Czy ktoś ma rozwiązanie tego problemu?
Witam @DoubleL
Która wersja? Domyślam się, że Twój kolega ma taki sam jak Ty?
Czy ta opcja " importuj wiele ciał jako części " w import>general nie byłaby zaznaczona w twoim domu?
Uwaga: Jeśli zaznaczona jest opcja " włącz połączenie 3D", opcje te są wyszarzone i można je znaleźć w formacie pliku "STEP/IGES ".
Czy sprawdziłeś opcje ogólne, a także opcje importu związane z krokami? (w zależności od przypadku interkonektu 3D, jak wspomniano w @Sylk )
Osobiście cały czas odznaczałem interkonekt 3D (zbyt bolesny w użyciu)...
…
W zależności od początku STEP, spójrz również na ustawienia po zewnętrznej stronie Ref:
lub opcjonalnie w zakładce " Wydajność ":
Próbowałem wszystkiego, ale nic nie działa...
Cóż, widzę tylko rozwiązanie polegające na porównaniu najmniejszych korekt między tymi dowolnego kolegi a twoimi... To jest dłuuu
Aby tak się stało:
Czy próbowałeś tymczasowo przywrócić ustawienia fabryczne?
W tym celu należy uruchomić solidworks RX:
Spróbuj kroku importowania, jeśli działa bez otwierania każdego okna, oznacza to, że pochodzi ze złego ustawienia, w przeciwnym razie może pochodzić z uszkodzonego pliku > naprawy oprogramowania.
Nie ma ryzyka związanego z tą metodą, bieżący profil jest ponownie ładowany przy następnym uruchomieniu oprogramowania i przynajmniej wyeliminuje to jedną z 2 głównych przyczyn awarii: oprogramowanie lub strojenie.
Po kilku testach; Oto ustawienia, które należy zastosować, aby nie otwierać części w osobnych oknach (Solidworks 2022):
FYI, 2 podopcje interkonektów 3D nie są obecne w 2020 roku, jak widać na moim zrzucie ekranu. Ale wyobrażam sobie@DoubleL używa nowszej wersji.
Przywróciłem więc ustawienia oprogramowania i nadal mam ten sam problem, w tym dla innych typów plików (. Na przykład IFC)
Witam @DoubleL
Być może, jeśli Twój kolega wyeksportuje swoje ustawienia, a Ty zaimportujesz je w domu.