Otwieranie plików Kosza w E-pdm

Witam

Mam mały problem z dostępem do plików w PDM.

Stworzyłem części pod PDM, które nie były dobre, więc usunąłem je z pdm (i wysłałem do kosza pdm).

Istnieje zespół, który nie został ostatnio otwarty i zarejestrowany, a który wskazywał na te stare części. Normalnie ogniwo powinno być przepalone i montaż. Jednak PDM tworzy wyszarzone pliki w widoku lokalnym tych części w moim koszu i otwiera je!

Jedynym sposobem, aby zestaw ich nie otworzył, musiało być trwałe zniszczenie plików w Koszu.

Jak to możliwe, kosz może być dostępny tylko dla administratora, dlaczego przeciętne konto może otworzyć plik z kosza za pomocą zestawu? Jest to stosunkowo niebezpieczne.

Być może przegapiłem znacznik wyboru w uprawnieniach użytkownika, jeśli ktoś wie, gdzie to jest, chciałbym uniemożliwić komukolwiek poza administratorem dostęp do plików w koszu. Dziękuję.

Witam

Czy otwarcie jest w innej pozycji?

Jeśli jest to ta sama stacja robocza, może się to zdarzyć, jeśli to pole nie jest zaznaczone (czyszczenie plików lokalnych w panelu administracyjnym PDM, w ustawieniach grupy lub osoby:

Może się to zdarzyć na innej stacji roboczej tylko wtedy, gdy  już otworzyłeś tam pomieszczenie przed jego usunięciem .

3 polubienia

Witam

Więc rzeczywiście dzieje się to na stacji roboczej, która stworzyła niewłaściwą część.

To pole na danej grupie jest zaznaczone kwadratem (więc muszę mieć odmiany), nie jest zaznaczone na żadnej innej grupie.

Mała wątpliwość, jeśli zaznaczę to pole, że użytkownik tworzy i zapisuje plik lokalnie w gnieździe PDM bez jego archiwizowania, czy czyści go, gdy się wyloguje? Ponieważ w trakcie badania często zdarza się, że umieszczamy pliki i archiwizujemy je po walidacji rozwiązania.

Nie jest on usuwany po wylogowaniu, ale po zamknięciu pliku w Solidworks albo zapisujesz i ukryty plik jest przenoszony do pliku PDM (bez archiwizacji, ale łączy się z niezapisanym plikiem o tej samej nazwie), albo nie zapisujesz i plik również znika.

Kwadrat powinien oznaczać, że użytkownik został skonfigurowany bez przechodzenia przez grupę, radzę skonfigurować tylko z grupami

1 polubienie

ok wielkie dziękuję za odpowiedzi.

Jeśli chodzi o kwadraty, jestem częścią tej grupy i zmodyfikowałem swoje konto do wyświetlania plików, aby za każdym razem uniknąć deco/rekonesansu administratora.

W przeciwnym razie wszyscy inni użytkownicy są sterowani tylko przez grupy.

Dziękuję za pomoc, po prostu muszę iść i wprowadzić zmiany.

1 polubienie