Zaloguj się po przeniesieniu

Przeniosłem swoją licencję na komputer w moim warsztacie 

następnie dezaktywowałem licencję w warsztacie 

Po powrocie do domu ponowna aktywacja kończy się niepowodzeniem na stałe, pojawia się komunikat informujący o liczbie aktywacji 

jest przestarzały

Nie rozumiem 

Czy jest to możliwe? 

Co robić 

Posiadam wersję 11 oprogramowania SolidWorks 

Pozdrawiam serdecznie

Larghetto

Dobry wieczór @Lhargetto

Musisz dezaktywować przed ponowną aktywacją, a nie na odwrót.

Ponieważ system praw jest stosunkowo złożony, lepiej byłoby skontaktować się ze sprzedawcą, ponieważ tylko on ma  dostęp do baz praw za pośrednictwem swojego kontaktu w Dassault. Zazwyczaj nie ma ograniczeń co do liczby aktywacji i dezaktywacji: po  przełączeniu z komputera stacjonarnego na telefon komórkowy i odwrotnie.

Zauważ, że wersja 2011 zaczyna się aktualizować, powinieneś również zobaczyć, jaki masz system operacyjny, ponieważ istnieją wersje, które stają się niekompatybilne lub ujawniają błędy, ponieważ te stare wersje oczywiście nie są  utrzymywane i zawierają błędy, z systemem operacyjnym równym lub wyższym niż Windows 7 i W 8.1.

Pozdrowienia

PS: osobiście uważam, że ten system aktywacji i dezaktywacji jest archaiczny, a ponadto nie jest zbyt niezawodny, ponieważ uważaj, jeśli nie masz niezawodnego połączenia internetowego, jeśli jesteś w trybie nomadycznym. Wystarczyłoby, aby ich system sprawdził, czy licencja nie jest aktywowana na dwóch stacjach roboczych jednocześnie, ponieważ przy każdym uruchomieniu sprawdza numer licencji. Ponadto, jeśli przez rozproszenie uwagi zapomnisz wyłączyć telefon stacjonarny i SW, aby zaoferować wycieczkę do Phartenon i jesteś brązowy (lub czekoladowy w zależności od gustu), gdy próbujesz połączyć się z telefonem komórkowym. Wcześniej był bardziej elastyczny.

Upijają nas tym archaicznym systemem, że za bardzo chcą wszystko kontrolować, blokują tryb agile (w dzisiejszym sosie mobilności.  To tryb agile z glinianą stopą ;-)    ).

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź 

Problem został rozwiązany, myślałem, że przeniosłem 

Tak się jednak nie stało

Jeszcze raz dziękuję