Otwieranie bloków Solidworks

Witam wszystkich,

Niedawno zmieniłem moją wieżę i od tego czasu nie mogę otworzyć moich bloków w solidworks (2012)??

Jeśli wiesz, skąd to może pochodzić, dziękuję.

Czy to przypadek, że doszło do przeniesienia własności w tym samym czasie, co licencja, czy też jest to całkowita ponowna instalacja wieży, na której zainstalowano solidworks, jako nową instalację?

Tak, jest to kompletna reinstalacja wieży, zupełnie nowej wieży, więc IT ma na niej wszystko zainstalowane (solidworks, movex, acrobat......)

Czy podczas otwierania bloku pojawia się komunikat o błędzie lub nic się nie dzieje? Czy wersja SolidWorks jest taka sama? Przejęłeś już konfigurację starej stacji roboczej wraz z asystentem?

Brak komunikatu o błędzie, nic się nie dzieje i wydaje mi się, że nie mam konfiguracji starej stacji roboczej, nie zadbałem o to, przywieźli mi moją nową wieżę i zabrali starą. nie zadając sobie większych pytań.

Nie masz komputera kolegi do skopiowania swojej konfiguracji? Znajduje się w menu Start w folderze SolidWorks: kreator do kopiowania ustawień (do uruchomienia na stacji roboczej lub działa eksportowanie ich, a następnie drugi, aby je zaimportować.

Musimy ponownie przypisać rozszerzenie bloku do Solidworks.

Poinformuj system Windows, że plik .sldblk jest pro obsługiwany przez Soldiworks.

W opcjach Solidworks, w lokalizacjach plików, wskaż ścieżkę folderu swoich bloków na karcie bloku (patrz obraz)

bloc.png
1 polubienie
Nie masz komputera kolegi do skopiowania swojej konfiguracji? Znajduje się w menu Start w folderze SolidWorks: kreator do kopiowania ustawień (do uruchomienia na stacji roboczej lub działa eksportowanie ich, a następnie drugi, aby je zaimportować.

Nikiel, pochodzi stamtąd, rzeczywiście program związany z otwieraniem bloków nie był tym właściwym, to rzeczywiście było logo solidworks, ale to było solidworksinstallfield, coś w tym stylu, więc solidworks w ogóle mi się kojarzyło i działa.

Dziękuję Bart i dziękuję wszystkim!!

Miłego dnia.

1 polubienie