Witam wszystkich, Otrzymałem od dostawcy plik DWG 3D, który otwieram bez żadnych problemów za pomocą draftsight. Z drugiej strony nie mogę go otworzyć w 3D za pomocą solidworks. Mój komputer działał od 16:00 do 8:00 następnego dnia bez zakończenia konwersji. Mamy jednak komputery, które są wyścigowymi bestiami. Czy ktoś ma rozwiązanie? Czy mógłby mi ktoś przekonwertować to na kilka formatów? KROK, IGES, SLDPRT... wreszcie w formacie, który może być używany przez SOLIDWORKS 2022.
Otwierając za pomocą odtwarzacza DWG (wersja próbna), mam wizualizację, ale nie mogę jej zapisać w innym formacie, ponieważ jest ponad 1000 obiektów. Wygląda na to, że obiekt (huśtawka + łańcuch) składa się z siatki powierzchni
Drafsight nie może go przekonwertować, ale wygląda na to, że oprogramowanie Autodesk jest w stanie (Inventor lub Autocad), jak wspomniano @A_R Z drugiej strony, nawet w pozycji siedzącej fasety pozostaną i ciężkość z pewnością, ale może w mniejszym stopniu. Więcej niż znalazłem kolegę z programu Inventor lub poproś dostawcę o inny format
Otwieranie za pomocą programu AutoCAD 228774 obiekty, ale nie objętość ciała, regionu, treści. niemożliwe do zrobienia sat, ale dostałem iges (~600MB surowe, 50MB w 7zip), do pobrania na tym linku Wetransfer: https://we.tl/t-L9W5bEXqmE
Nie próbowałem importować go do SW, ale eksport zajął już 1/2-3/4h. Nie wiem, co z tego wyniesiesz w SW.
Na której wersji Sw jesteś? Oto, co udało mi się uzyskać i jego powierzchnię, jedyne, co widzę, to użycie funkcji odcisku do stworzenia części objętościowej. BROWNIE-1.sldprt (220.1 MB)
@ac_cobra_427 Nie jest kompletny, ale jest TOP !! Zamierzam wypróbować wycisk, aby zobaczyć, czy uda mi się wydobyć z niego objętość. Jesteśmy w wersji SP5 z 2022 roku