Projektowanie zespołów z oprogramowaniem SW 2012 i/lub wcześniejszym.
Kiedy otwieram te pliki za pomocą oprogramowania SW 2013, niektóre części, które zostały usunięte w przeszłości, stają się aktywne.
Jak zapobiec automatycznej aktywacji tych monet?
Muszą one zostać tymczasowo usunięte (prawy dolnik części i kliknij Usuń)
Dzięki, wiem, jak tymczasowo usunąć pokój.
Chcę zapobiec uaktywnieniu tych części, które zostały usunięte podczas tworzenia w przeszłości (wersja SW 2004 @ 2012) podczas otwierania pliku zespołu w trybie SW 2013.
Wydaje mi się, że jest to "błąd" lub ograniczenie oprogramowania SW.
Miałem ten sam problem z plikami przed wersją 2010
Nie rozumiałem dobrze konserwacji, ale wynikałoby to z poprzedniej niekompatybilności (dlatego oprogramowanie z 2011 roku nie może otworzyć pliku z 2012 roku) i tego, że jest duża modyfikacja z 2010 roku
Nie do końca odpowiada na pytanie, ale warto wiedzieć
Zwykle od 2014 roku powinniśmy zobaczyć kompatybilność wsteczną, ale ograniczoną w wersjach.
Zobaczmy, czy to zadziała...
Witam
Kompatybilność wsteczna istnieje od wersji 2013, między wersją 2013 a wersją 2012 SP5!
Z tego, co przeczytałem, będzie tak we wszystkich przyszłych wersjach, ale tylko z roku na rok.
Z drugiej strony nie rozumiem związku z pytaniem, które jest problemem góry a nie góry do dołu. Nie mam tego problemu, ale zawsze co roku śledziłem ewolucje, więc jeśli otworzysz plik z bardzo wcześniejszą wersją, może to być normalne.
@+
2 polubienia
Witam
Solid 2013 jest w wersji beta; Myślę, że jest to albo błąd, albo nowe ustawienie do wprowadzenia w opcjach systemowych.
Osobiście nadal nieufnie podchodzę do pierwszych wersji + ServicePacków
Witam
Problem nie wynikałby z niedokładności między ukrytymi elementami a elementem "usuń" (dezaktywuj). Być może ukryte elementy pojawiają się ponownie, a usunięte elementy nie ???
Pozdrowienia
Bastien
@bastien.vogel: Elementy zostały dobrze i naprawdę usunięte
@BBARRAND: Posiadam oprogramowanie 2013 z dodatkiem Service Pack 2.0
Jak mówi Coyote, jest to problem otwierania się w górę. Kiedy tak się dzieje... Próba dowiedzenia się, co zostało usunięte z tego, co nie zostało usunięte wcześniej, staje się prawdziwym bólem głowy...
@BBARRAND: Wersja SW2013 od dłuższego czasu nie jest wersją Beta i nie powinna już działać. Należy go zaktualizować na stronie pomocy technicznej SolidWorks.
https://www.solidworks.com/sw/support/downloads.htm
Pozdrowienia
1 polubienie
z pamięci spotkałem się już z tym problemem,
Wydaje mi się, że problem pojawia się tylko wtedy, gdy konwertujesz plik z wersji 2011 lub niższej na wersję 2013 z SP niższym niż 2.0.
Więc jeśli to jest problem, test, który należy przeprowadzić, jest niezwykle prosty:
- Zidentyfikuj zestaw, którego części, które zostały usunięte, przeszły w stan nieusuwania
- Odzyskaj kopię zapasową tego pliku przed jego konwersją do wersji 2013
- Zaktualizuj swoją wersję solidworks (minimum w SP 2.0, ale skoro już przy tym jesteś, radzę wykonać najnowszą aktualizację)
- Otwórz plik w poprzednim formacie i sprawdź, czy wystąpił problem.
Jeśli problem nie występuje, z pewnością jest to błąd w pierwszych wersjach SOLIDWORKS podczas konwersji plików.
Jeśli problem nadal występuje, pierwszą rzeczą do zrobienia jest ponowna instalacja wcześniejszej wersji SolidWorks na tej samej stacji roboczej (równolegle z wersją 2013) w celu sprawdzenia, czy problem nie występował wcześniej.
1 polubienie
Witam
Nie bardzo rozumiem o co chodzi na forum, udzieliłem odpowiedzi 2 lata temu, a teraz pojawia się ona ponownie jako odpowiedź "16 minut temu"
Oczywiście mamy do czynienia z mieszanką dat odpowiedzi
2 polubienia