Otwieranie poprzedniego pliku z SW2013, dodatkowe części. które stają się aktywne

Projektowanie zespołów z oprogramowaniem SW 2012 i/lub wcześniejszym.

Kiedy otwieram te pliki za pomocą oprogramowania SW 2013, niektóre części, które zostały usunięte w przeszłości, stają się aktywne.

Jak zapobiec automatycznej aktywacji tych monet?

Muszą one zostać tymczasowo usunięte (prawy dolnik części i kliknij Usuń)

Dzięki, wiem, jak tymczasowo usunąć pokój.

Chcę zapobiec uaktywnieniu tych części, które zostały usunięte podczas tworzenia w przeszłości (wersja SW 2004 @ 2012) podczas otwierania pliku zespołu w trybie SW 2013.

Wydaje mi się, że jest to "błąd" lub ograniczenie oprogramowania SW.

Miałem ten sam problem z plikami przed wersją 2010

Nie rozumiałem dobrze konserwacji, ale wynikałoby to z poprzedniej niekompatybilności (dlatego oprogramowanie z 2011 roku nie może otworzyć pliku z 2012 roku) i tego, że jest duża modyfikacja z 2010 roku

Nie do końca odpowiada na pytanie, ale warto wiedzieć

Zwykle od 2014 roku powinniśmy zobaczyć kompatybilność wsteczną, ale ograniczoną w wersjach.  

Zobaczmy, czy to zadziała...

Witam

Kompatybilność wsteczna istnieje od wersji 2013, między wersją 2013 a wersją 2012 SP5!

Z tego, co przeczytałem, będzie tak we wszystkich przyszłych wersjach, ale tylko z roku na rok.

Z drugiej strony nie rozumiem związku z pytaniem, które jest problemem góry a nie góry do dołu. Nie mam tego problemu, ale zawsze co roku śledziłem ewolucje, więc jeśli otworzysz plik z bardzo wcześniejszą wersją, może to być normalne.

@+

2 polubienia

Witam

Solid 2013 jest w wersji beta; Myślę, że jest to albo błąd, albo nowe ustawienie do wprowadzenia w opcjach systemowych.

Osobiście nadal nieufnie podchodzę do pierwszych wersji + ServicePacków

Witam

Problem nie wynikałby z niedokładności między ukrytymi elementami a elementem "usuń" (dezaktywuj). Być może ukryte elementy pojawiają się ponownie, a usunięte elementy nie ???

Pozdrowienia

Bastien

@bastien.vogel: Elementy zostały dobrze i naprawdę usunięte

@BBARRAND: Posiadam oprogramowanie 2013 z dodatkiem Service Pack 2.0

Jak mówi Coyote, jest to problem otwierania się w górę. Kiedy tak się dzieje... Próba dowiedzenia się, co zostało usunięte z tego, co nie zostało usunięte wcześniej, staje się prawdziwym bólem głowy...

@BBARRAND: Wersja SW2013 od dłuższego czasu nie jest wersją Beta i nie powinna już działać. Należy go zaktualizować na stronie pomocy technicznej SolidWorks.

https://www.solidworks.com/sw/support/downloads.htm

Pozdrowienia

1 polubienie

z pamięci spotkałem się już z tym problemem,

Wydaje mi się, że problem pojawia się tylko wtedy, gdy konwertujesz plik z wersji 2011 lub niższej na wersję 2013 z SP niższym niż 2.0.

Więc jeśli to jest problem, test, który należy przeprowadzić, jest niezwykle prosty:

- Zidentyfikuj zestaw, którego części, które zostały usunięte, przeszły w stan nieusuwania

- Odzyskaj kopię zapasową tego pliku przed jego konwersją do wersji 2013

- Zaktualizuj swoją wersję solidworks (minimum w SP 2.0, ale skoro już przy tym jesteś, radzę wykonać najnowszą aktualizację)

- Otwórz plik w poprzednim formacie i sprawdź, czy wystąpił problem.

Jeśli problem nie występuje, z pewnością jest to błąd w pierwszych wersjach SOLIDWORKS podczas konwersji plików.

Jeśli problem nadal występuje, pierwszą rzeczą do zrobienia jest ponowna instalacja wcześniejszej wersji SolidWorks na tej samej stacji roboczej (równolegle z wersją 2013) w celu sprawdzenia, czy problem nie występował wcześniej.

1 polubienie

Witam

Nie bardzo rozumiem o co chodzi na forum, udzieliłem odpowiedzi 2 lata temu, a teraz pojawia się ona ponownie jako odpowiedź "16 minut temu"

Oczywiście mamy do czynienia z mieszanką dat odpowiedzi

2 polubienia