Otwieranie pliku STEP w programie eDrawing 2017 PRO

Czy istnieje jakaś konkretna instalacja, aby móc otwierać pliki STEP w eDrawing 2017 PRO na komputerze, który nie ma zainstalowanego solidworks?

Kiedy próbuję to zrobić, wyświetla mi się komunikat o błędzie podczas otwierania plików

Dziękuję

Witam, hm, właśnie zrobiłem test z krokiem... Niejednoznaczny wynik...

Spróbuj nagrywać w edrw z solidnego.

Edycja: w przeciwnym razie z edrawing robisz "plik" "otwórz" "typy plików" i tam zobaczysz dostępne formaty.

Cdt

1 polubienie

Nie jestem pewien, czy eDrawing Pro pojawia się, otwierając krok.

IDA-Step (http://www.ida-step.net/components/viewers/basic), jak na darmowy, działa dobrze, ale prawdą jest, że jest to jeszcze jedno oprogramowanie do zainstalowania.

3 polubienia

Rzeczywiście, nie otworzył stopnia, ani Iges, ani parasolidny...

Cdt

1 polubienie

wystarczy pobrać i zainstalować Microsoft Visual C++ 2008, który jest zawarty w instalacji oprogramowania, ale nie sam eDrawing

W efekcie możemy otworzyć oczyszczalnię ścieków, IGES.. itd... od eDrawing 2017

3 polubienia

Witam

Mam ten sam problem, ale nie mogę znaleźć pliku instalacyjnego "microsoft visual C++ 2008, który jest zawarty w instalacji oprogramowania"... Czy ktoś może mi pomóc? Z góry dziękuję

Witam

Google -> https://www.microsoft.com/fr-FR/download/details.aspx?id=15336

To jest wersja x64

Witam, jeśli wpiszesz w google microsoft visual c++ nie możesz go znaleźć???  

Dziwaczny! tak, jak mówi Philippe, prawdopodobnie można go znaleźć na stronie Microsoftu!

Pozdrowienia

Witam

Dziękuję philippe.cartier_1 ale po instalacji i ponownym uruchomieniu komputera nic to nie zmienia.

Otwarta funkcja e-rysunku pozostaje ograniczona... Nadal nie ma opcji kroku.

Pozdrowienia

Witam

Uważaj, to działa tylko z eDrawing 2017, czy to ta wersja?

Witam

Tak, używam wersji 2017 pro SP4.1 (17.4.1.0001).

Witam

Oczywiście samodzielna instalacja e-rysunku z instalatora oprogramowania nie daje takich samych wyników przy tej samej wersji.

Po naprawie instalacji SW z opcją e-drawing działa bez zarzutu.

Dziękuję.