Czy istnieje jakaś konkretna instalacja, aby móc otwierać pliki STEP w eDrawing 2017 PRO na komputerze, który nie ma zainstalowanego solidworks?
Kiedy próbuję to zrobić, wyświetla mi się komunikat o błędzie podczas otwierania plików
Dziękuję
Czy istnieje jakaś konkretna instalacja, aby móc otwierać pliki STEP w eDrawing 2017 PRO na komputerze, który nie ma zainstalowanego solidworks?
Kiedy próbuję to zrobić, wyświetla mi się komunikat o błędzie podczas otwierania plików
Dziękuję
Witam, hm, właśnie zrobiłem test z krokiem... Niejednoznaczny wynik...
Spróbuj nagrywać w edrw z solidnego.
Edycja: w przeciwnym razie z edrawing robisz "plik" "otwórz" "typy plików" i tam zobaczysz dostępne formaty.
Cdt
Nie jestem pewien, czy eDrawing Pro pojawia się, otwierając krok.
IDA-Step (http://www.ida-step.net/components/viewers/basic), jak na darmowy, działa dobrze, ale prawdą jest, że jest to jeszcze jedno oprogramowanie do zainstalowania.
Rzeczywiście, nie otworzył stopnia, ani Iges, ani parasolidny...
Cdt
wystarczy pobrać i zainstalować Microsoft Visual C++ 2008, który jest zawarty w instalacji oprogramowania, ale nie sam eDrawing
W efekcie możemy otworzyć oczyszczalnię ścieków, IGES.. itd... od eDrawing 2017
Witam
Mam ten sam problem, ale nie mogę znaleźć pliku instalacyjnego "microsoft visual C++ 2008, który jest zawarty w instalacji oprogramowania"... Czy ktoś może mi pomóc? Z góry dziękuję
Witam
Google -> https://www.microsoft.com/fr-FR/download/details.aspx?id=15336
To jest wersja x64
Witam, jeśli wpiszesz w google microsoft visual c++ nie możesz go znaleźć???
Dziwaczny! tak, jak mówi Philippe, prawdopodobnie można go znaleźć na stronie Microsoftu!
Pozdrowienia
Witam
Dziękuję philippe.cartier_1 ale po instalacji i ponownym uruchomieniu komputera nic to nie zmienia.
Otwarta funkcja e-rysunku pozostaje ograniczona... Nadal nie ma opcji kroku.
Pozdrowienia
Witam
Uważaj, to działa tylko z eDrawing 2017, czy to ta wersja?
Witam
Tak, używam wersji 2017 pro SP4.1 (17.4.1.0001).
Witam
Oczywiście samodzielna instalacja e-rysunku z instalatora oprogramowania nie daje takich samych wyników przy tej samej wersji.
Po naprawie instalacji SW z opcją e-drawing działa bez zarzutu.
Dziękuję.