Witam
Czy otwierając plik STEP w programie Inventor, zdarzyło Ci się stwierdzić, że nie ma w nim wszystkich elementów: na przykład brakujących otworów w metalowej ramie ?
Witam
Czy otwierając plik STEP w programie Inventor, zdarzyło Ci się stwierdzić, że nie ma w nim wszystkich elementów: na przykład brakujących otworów w metalowej ramie ?
Na Inventor nie wiem, ale na SolidWorks
Zdarza się nawet, że nie można całkowicie przekonwertować kroku
aby móc nad nim prawidłowo pracować
Twój krok pochodzi od jakiej kłody u podstawy...........?
Może wybierz inny format?????????????????
opublikuj swoją WWTP, aby zobaczyć, jak może wyglądać z oprogramowaniem, jeśli chcesz ;-)
@+
Witam
Jestem na solidworks i tak, zdarza mi się to. Wyjaśnienie, mój stolarz rysuje ramy w objętości, ale otwory są w powierzchni. Aby je zobaczyć, muszę przełączyć się na przewodowe. Nie wiem, czy to to samo, ale spójrz na wszelki wypadek.....
Niech moc będzie z wami.
Witam
Wyślij mi plik z krokiem, który widzę w programie Inventor , jeśli czegoś brakuje. Odeślę Ci część w formacie Inventor.
ale osobiście nigdy nie miałem takiego przypadku.
Dobry wieczór, pracuję nad Inventorem i kroki powodują od czasu do czasu małe problemy w zależności od oryginalnego oprogramowania, a nawet opcji tworzenia kroku.
Pierwszy test:
W opcjach otwierania kroków możesz wybrać, czy chcesz powierzchnię i/lub litość, nici, ściegi ..., czy zaznaczyłeś pola wyboru?
Drugi test:
W opcjach otwierania kroku możesz wybrać funkcję kompostytu, która tworzy jeden lub więcej ciał powierzchniowych (nie bardzo podoba mi się ta funkcja);
Trzeci i ostatni test, który przychodzi mi na myśl i który działa na kroku od oprogramowania stolarskiego typu telka :
Jeśli masz program Inventor, masz AutoCAD Mecanical, więc w pustym pliku dwg wstaw swój krok, a następnie zapisz go w .dwg. Pozwala to na sprawdzenie poprawności kroku (na przykład, czy otwory są obecne). Ponieważ program Inventor otworzy .dwg,