Witam
Jestem na solidworks 2019 sp3 i kiedy otwieram krok lub inny plik, pokazuje mi się poniższy komunikat o błędzie, jeśli masz rozwiązanie, które biorę, próbowałem naprawić solidworks, ale to nie działa
Dziękuję
probleme_solidworks.png
Witam
Jestem na solidworks 2019 sp3 i kiedy otwieram krok lub inny plik, pokazuje mi się poniższy komunikat o błędzie, jeśli masz rozwiązanie, które biorę, próbowałem naprawić solidworks, ale to nie działa
Dziękuję
Witam
Jeśli klikniesz ok, to nie działa .?
Czy możesz opublikować swój plik do przetestowania?
kiedy klikam OK, ponownie wyświetla komunikat 4 lub 5 razy, a następnie otwiera go dla mnie, ale to nie jest normalne, że przynosi mi tę wiadomość.
nie, nie mogę wysłać ci pliku, który robi ze wszystkimi krokami
Po otwarciu STEP; Otwierasz plik, a następnie przechodzisz do opcji i sprawdzasz, czy masz takie same ustawienia jak ja, ponieważ w domu bardzo dobrze działa z tymi...
Jak mówi komunikat, domyślne szablony nie są zdefiniowane, musisz przejść do Narzędzia/Opcja systemowa/Szablony domyślne i podać odpowiednie ścieżki (patrz PJ).
Jeśli oczyszczalnia ścieków zawiera zespół, normalne jest, że oprogramowanie zadaje pytanie kilka razy (1 raz dla każdego zespołu lub podzespołu, 1 raz dla każdej części... To może być dużo).
Zachowaj ostrożność, jeśli twój model podstawowy ma geometrię, może być zintegrowana z twoją oczyszczalnią ścieków / zespołem i dlatego usuń je po otwarciu, jeśli tak się stanie.
Osobiście moimi podstawowymi częściami są deski z już zdefiniowanymi w pewien sposób żebrami. co oznacza, że gdy nie jestem ostrożny, mam prostokąt, który jest dodawany do KROKU (lub innego formatu)
dziękuję za odpowiedzi, przetestuję i będę Cię informować
@FUZ3D: W takim przypadku możesz zdefiniować konkretny szablon i zaznaczyć pole obok opcji "Poproś użytkownika o wybranie szablonu dokumentu".
Jedyną wadą jest to, że w starszych wersjach oprogramowania musisz wybrać go dla każdego wygenerowanego pliku, podczas gdy najnowsze wersje zawierają ten wybór dla całej operacji importu.