Otwieranie pliku

Witam

Jestem na solidworks 2019 sp3 i kiedy otwieram krok lub inny plik, pokazuje mi się poniższy komunikat o błędzie, jeśli masz rozwiązanie, które biorę, próbowałem naprawić solidworks, ale to nie działa

Dziękuję

probleme_solidworks.png

Witam 

Jeśli klikniesz ok, to  nie działa .?

Czy możesz opublikować  swój plik  do przetestowania?

kiedy klikam OK, ponownie wyświetla komunikat 4 lub 5 razy, a następnie otwiera go dla mnie, ale to nie jest normalne, że przynosi mi tę wiadomość.

nie, nie mogę wysłać ci pliku, który robi ze wszystkimi krokami

Po otwarciu STEP; Otwierasz plik, a następnie przechodzisz do opcji i sprawdzasz, czy masz takie same ustawienia jak ja, ponieważ w domu bardzo dobrze działa z tymi...

option_dimport_step.jpg
1 polubienie

Jak mówi komunikat, domyślne szablony nie są zdefiniowane, musisz przejść do Narzędzia/Opcja systemowa/Szablony domyślne i podać odpowiednie ścieżki (patrz PJ).

Jeśli oczyszczalnia ścieków zawiera zespół, normalne jest, że oprogramowanie zadaje pytanie kilka razy (1 raz dla każdego zespołu lub podzespołu, 1 raz dla każdej części... To może być dużo).

modele_1.jpg
2 polubienia

Zachowaj ostrożność, jeśli twój model podstawowy ma geometrię, może być zintegrowana z twoją  oczyszczalnią ścieków / zespołem i dlatego usuń je po otwarciu, jeśli tak się stanie.

Osobiście moimi podstawowymi częściami są deski z już zdefiniowanymi w pewien sposób żebrami. co oznacza, że gdy nie jestem ostrożny, mam prostokąt, który jest dodawany do KROKU (lub innego formatu)

dziękuję za odpowiedzi, przetestuję i będę Cię informować

@FUZ3D: W takim przypadku możesz zdefiniować konkretny szablon i zaznaczyć pole obok opcji "Poproś użytkownika o wybranie szablonu dokumentu".
Jedyną wadą jest to, że w starszych wersjach oprogramowania musisz wybrać go dla każdego wygenerowanego pliku, podczas gdy najnowsze wersje zawierają ten wybór dla całej operacji importu.