Właśnie zaktualizowałem Solidworks z wersji 2012 SP5 do 2013 SP5. A ja mam problem z plikami "parts", których wcześniej nie miałem. Nie da się ich otworzyć automatycznie za pomocą Solidworks!
Próbowałem w "otwórz za pomocą", ale opcja "zawsze otwieraj za pomocą" jest wyszarzona?!? Próbowałem, przechodząc przez "domyślny program", ale to to samo...
Szukając trochę w internecie, nie mogłem znaleźć rozwiązania. Próbowałem ponownie zainstalować oprogramowanie, ale nic nie pomaga. W rejestrze, pliki "części" i "złożenia" wydają się zawierać te same informacje, ale Solidworks otwiera tylko złożenia samodzielnie.
Nie ma komunikatu o błędzie. W przypadku systemu Windows (nawiasem mówiąc, 7) pliki ".sldprt" są nieznane. Za każdym razem, gdy na niego klikam, mam prawo do okna: "Windows nie może otworzyć tego pliku" i do wyboru, czy przejść przez internet, czy samemu wybrać program
Ale nie było sposobu, żeby zmusić go do zapamiętania mojego wyboru!
Głupie pytanie... Jednak po kliknięciu części prawym przyciskiem myszy i wprowadzeniu właściwości program SOLIDWORKS Launcher jest otwarty??? Jeśli nie, musisz go założyć...
".PL" Całkowicie odinstalowałem Solidworks z mojej stacji roboczej przed zainstalowaniem dodatku SP5 2013. Mamy licencję na 2013 rok, którą kupiliśmy pod koniec 2012 roku, więc zdecydowaliśmy się zacząć od wersji 2012, która w tamtym czasie była SP5. A potem nigdy nie myślałem o aktualizacji!
"ac cobra 427" Tak, kiedy przechodzę do "Otwórz za pomocą", mam Solidworks Launcher i jeśli na niego kliknę, otwiera się bez problemu. Ale nie ma sposobu, aby zrobić to automatycznie?!
Myślę, że pozostało tylko jedno rozwiązanie... To dobre formatowanie lub całkowita dezinstalacja oprogramowania z dobrym polizaniem CCleaner, a następnie czyszczeniem dysku...
Kiedy klikniesz na niego prawym przyciskiem myszy, otwierasz za jego pomocą, na dole listy, którą programujesz domyślnie, wyszukujesz solidworks i zaznaczasz pole zawsze otwarte z nim powinno działać myślę, że Nie ma potrzeby formatowania
arf nie widząc, że jest wyszarzony, czytałem zbyt szybko Czy możesz zrobić zrzut ekranu?
w przeciwnym razie jest coś, czego możesz spróbować, czego jeszcze nie przejrzałem w pełni http://www.sevenforums.com/tutorials/19449-default-file-type-associations-restore.html
Kliknij tę opcję, aby przywrócić skojarzenia plików, jeśli skonfigurujemy system tak, aby otwierał wszystkie pliki SolidWorks z Eksploratora Windows ® z określoną wersją oprogramowania SolidWorks.
Aby skorzystać z tej opcji, należy uruchomić oprogramowanie SolidWorks z uprawnieniami Uruchom jako administrator . Te kroki różnią się w zależności od systemu operacyjnego. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z bazą wiedzy Microsoft Knowledge Base.