Domyślne otwieranie pliku .sldprt

Witam

Właśnie zaktualizowałem Solidworks z wersji 2012 SP5 do 2013 SP5.
A ja mam problem z plikami "parts", których wcześniej nie miałem.
Nie da się ich otworzyć automatycznie za pomocą Solidworks!

Próbowałem w "otwórz za pomocą", ale opcja "zawsze otwieraj za pomocą" jest wyszarzona?!?
Próbowałem, przechodząc przez "domyślny program", ale to to samo...

Szukając trochę w internecie, nie mogłem znaleźć rozwiązania.
Próbowałem ponownie zainstalować oprogramowanie, ale nic nie pomaga.
W rejestrze, pliki "części" i "złożenia" wydają się zawierać te same informacje, ale Solidworks otwiera tylko złożenia samodzielnie.

Czy ktoś ma pomysł?

Dziękuję za pomoc.

Laurent

Jaki masz komunikat o błędzie?

Nie ma komunikatu o błędzie.
W przypadku systemu Windows (nawiasem mówiąc, 7) pliki ".sldprt" są nieznane.
Za każdym razem, gdy na niego klikam, mam prawo do okna: "Windows nie może otworzyć tego pliku" i do wyboru, czy przejść przez internet, czy samemu wybrać program

Ale nie było sposobu, żeby zmusić go do zapamiętania mojego wyboru!

Czy wziąłeś konfigurację z 2012 roku, aby używać jej w 2013 roku?

Dlaczego nie dokonałeś aktualizacji do nowszej wersji?

Witam

Głupie pytanie... Jednak po kliknięciu części prawym przyciskiem myszy i wprowadzeniu właściwości program SOLIDWORKS Launcher jest otwarty??? Jeśli nie, musisz go założyć...

1 polubienie

".PL" Całkowicie odinstalowałem Solidworks z mojej stacji roboczej przed zainstalowaniem dodatku SP5 2013.
Mamy licencję na 2013 rok, którą kupiliśmy pod koniec 2012 roku, więc zdecydowaliśmy się zacząć od wersji 2012, która w tamtym czasie była SP5. A potem nigdy nie myślałem o aktualizacji!

"ac cobra 427" Tak, kiedy przechodzę do "Otwórz za pomocą", mam Solidworks Launcher i jeśli na niego kliknę, otwiera się bez problemu. Ale nie ma sposobu, aby zrobić to automatycznie?!

Dziękuję za pomoc

sans_titre.png

Myślę, że pozostało tylko jedno rozwiązanie... To dobre formatowanie lub całkowita dezinstalacja oprogramowania z dobrym polizaniem CCleaner, a następnie czyszczeniem dysku...

Witam

Kiedy klikniesz na niego prawym przyciskiem myszy, otwierasz za jego pomocą, na dole listy, którą programujesz domyślnie, wyszukujesz solidworks i zaznaczasz pole zawsze otwarte z nim powinno działać myślę, że
Nie ma potrzeby formatowania

"Francis Onsenfou", problem polega na tym, że to pole wyboru jest wyszarzone i dlatego nie działa...

Jestem w trakcie przygotowywania pełnego formatowania mojego komputera. Będę Cię informować na bieżąco.

arf nie widząc, że jest wyszarzony, czytałem zbyt szybko
Czy możesz zrobić zrzut ekranu?

w przeciwnym razie jest coś, czego możesz spróbować, czego jeszcze nie przejrzałem w pełni
http://www.sevenforums.com/tutorials/19449-default-file-type-associations-restore.html

"Francis Onsenfou", wypróbowałem już rozwiązanie linkowe, ale dla mnie żadna zmiana...

Czy pozostaje wyszarzony po wybraniu solidworks 2013?

"Francis Onsenfou": Tak, cokolwiek wybiorę

A jeśli przejdziesz przez solidworks
Menu opcji
Eksplorator plików
Przywróć skojarzenia plików

Czy to przetestowałeś?

Przywróć skojarzenia plików

Kliknij tę opcję, aby przywrócić skojarzenia plików, jeśli skonfigurujemy system tak, aby otwierał wszystkie pliki SolidWorks z Eksploratora Windows ® z określoną wersją oprogramowania SolidWorks.

Aby skorzystać z tej opcji, należy uruchomić oprogramowanie SolidWorks z uprawnieniami Uruchom jako administrator . Te kroki różnią się w zależności od systemu operacyjnego. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z bazą wiedzy Microsoft Knowledge Base.

"Francis Onsenfou" Próbowałem tego i zresetowania parametrów w rejestrze, ale nic nie pomaga...

Czy jesteś administratorem komputera, gdy wprowadzasz te zmiany?

jeśli tam byłeś, przyznaję potem, że już nie widzę...

"Francis Onsenfou" tak jestem adminem :(

Cóż, po sformatowaniu komputera i ponownej instalacji Solidworks nie ma już zmartwień!