Otwieranie folderu części

Witam wszystkich, 

Chciałbym wiedzieć, czy ktoś zna sztuczkę na SW (mam wersję 2013), aby otworzyć folder "Windows" części w złożeniu.

Szukam sztuczki, aby łatwo otworzyć katalog, w którym znajduje się dany plik części.

Na przykład kliknięcie prawym przyciskiem myszy: otwórz folder części lub skrót klawiaturowy ect ect ect ...

Dziękuję wszystkim i życzę miłego dnia.

Witam

Jest to ulepszenie w stosunku do SolidWorks 2013:

Naciskając R (dla ostatnich plików), można kliknąć ikony, aby otworzyć pliki lub wyświetlić folder.

W przeciwnym razie musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy część w drzewie złożenia, wyświetlić właściwości, skopiować ścieżkę i wkleić ją do eksploratora Windows: trochę żmudne, ale nie sądzę, aby istniały inne rozwiązania.

Edit: rzeczywiście działało też w 2013 roku, myślałem, że dopiero od 2014 roku (2013 nieużywane).

2 polubienia

Nie znam celu Twojej prośby, ale jeśli chcesz wiedzieć, gdzie znajduje się część zespołu, możesz również otworzyć część i nacisnąć "Zapisz jako" (lub F12).

Folder, który się otworzy, to ten, w którym znajduje się element!

1 polubienie

W rzeczywistości to, co @Lucas wskazał działa w 2013 roku!

Naciśnij R, zobaczysz swoje ostatnie pliki, przejdź do miniatury interesującej Cię części, a pod ikoną pliku pojawi się "Pokaż w folderze". Kliknij na niego i jesteś tam!

2 polubienia

Witam

powinieneś być w stanie to zrobić za pomocą eksploratora Solidworks...

Witam, najprostszym sposobem dla mnie byłoby:

-Kliknij lewym przyciskiem myszy na żądany element.

-Kliknij na otwarty pokój

-Następnie naciśnij CTRL + O

Tak więc Solidworks otworzy twoją część, a za pomocą skrótu Ctrl+O otworzy położenie tej części.

Voili voulou =)

3 polubienia

Ale on ma rację, ten gnojek!! Wystarczy Ctrl+O! Dziękujemy @Bart!

To ewolucja SW, którą przegapiłem, ponieważ gwarantowana, w poprzednich wersjach to nie działało! Otworzył ostatni plik, w którym znajdowało się nagranie.

1 polubienie

Traktuję to jako komplement =)

Derien!

1 polubienie

@benoit.lf

Od co najmniej 2011 roku Ctrl+O otwiera ostatnie miejsce używane do otwierania pokoju.

1 polubienie

Witam

Dla mnie nie chodzi o to, aby wiedzieć, w którym folderze dokument jest zapisany, ale o to, aby móc szybko otworzyć folder Eksploratora Windows.

Znałem już R podczas uruchamiania dla ostatnich dokumentów, a CTRL+O to polecenie, które często można znaleźć w wielu programach.

W każdym razie dziękuję wszystkim! 

Tak więc w obecnej sytuacji nie ma bezpośredniego rozwiązania.

Chyba, że przejdziesz przez makro i przycisk? Ale tutaj musimy zobaczyć z tymi, którzy opanowali ten temat! @Lucas tam jesteś?

Oto ona...

explorer.zip
8 polubień

Ma działać tak, jak @Batch123 chce!?

Kiedy wykonuję to ręcznie, wydaje się, że nie ma to znaczenia.

@BATCH123! Dlaczego CTRL+O Ci nie odpowiada, otwiera eksploratora w ostatnim znanym folderze systemu Windows.

Nawiasem mówiąc, jest to po prostu skrót systemu Windows, który działa we wszystkich programach Windows...

@+

Oto lista najbardziej przydatnych skrótów dla systemu Windows 7:

http://www.clubic.com/windows-os/windows-7/aide-astuce-tuto/windows-7-quels-sont-les-principaux-raccourcis-clavier-utiles-2684.html

Ponownie

Przychodzi mi do głowy kolejny pomysł, dlaczego nie skorzystać z eksploratora plików w SolidWorks w okienku zadań po prawej stronie i tym samym wyświetlić listę dokumentów otwartych w SW i na interesujący Cię plik, kliknąć prawym przyciskiem myszy i "wyszukaj w moim komputerze" (patrz mój załączony obrazek)

@+

recherche_dans_poste_de_travail.jpg
1 polubienie

@coyote

Kombinacja Ctrl+O otwiera folder z bieżącym plikiem.

Czego chcesz @Batch123! jest to "otwórz folder "Windows" części w złożeniu". Więc potencjalnie inny folder niż bieżący plik.

@benoit. Tak, tak, ale jeśli otworzysz dany pokój, to folder tego pokoju jest aktywowany przez system Windows, a zatem CTRL + O.

Z drugiej strony, jeśli część jest już otwarta i przełączysz się z montażu na część, to już nie działa, stąd moja druga propozycja

W przypadku drugiego rozwiązania wygląda na to, że jest to nowa wersja 2014: Nie widzę tej opcji w wersji 2013.

screenshot171.jpg

Jest to karta Eksplorator w okienku zadań po prawej stronie, a nie w menedżerze funkcji po lewej stronie!

@+

1 polubienie

Mój obraz pokazuje kliknięcie prawym przyciskiem myszy w "Eksploratorze plików" po prawej stronie ekranu w SW 2013!

A więc nowość w 2014 roku?