Naciskając R (dla ostatnich plików), można kliknąć ikony, aby otworzyć pliki lub wyświetlić folder.
W przeciwnym razie musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy część w drzewie złożenia, wyświetlić właściwości, skopiować ścieżkę i wkleić ją do eksploratora Windows: trochę żmudne, ale nie sądzę, aby istniały inne rozwiązania.
Edit: rzeczywiście działało też w 2013 roku, myślałem, że dopiero od 2014 roku (2013 nieużywane).
Nie znam celu Twojej prośby, ale jeśli chcesz wiedzieć, gdzie znajduje się część zespołu, możesz również otworzyć część i nacisnąć "Zapisz jako" (lub F12).
Folder, który się otworzy, to ten, w którym znajduje się element!
W rzeczywistości to, co @Lucas wskazał działa w 2013 roku!
Naciśnij R, zobaczysz swoje ostatnie pliki, przejdź do miniatury interesującej Cię części, a pod ikoną pliku pojawi się "Pokaż w folderze". Kliknij na niego i jesteś tam!
Ale on ma rację, ten gnojek!! Wystarczy Ctrl+O! Dziękujemy @Bart!
To ewolucja SW, którą przegapiłem, ponieważ gwarantowana, w poprzednich wersjach to nie działało! Otworzył ostatni plik, w którym znajdowało się nagranie.
Przychodzi mi do głowy kolejny pomysł, dlaczego nie skorzystać z eksploratora plików w SolidWorks w okienku zadań po prawej stronie i tym samym wyświetlić listę dokumentów otwartych w SW i na interesujący Cię plik, kliknąć prawym przyciskiem myszy i "wyszukaj w moim komputerze" (patrz mój załączony obrazek)