Otwieranie folderu części

Ponownie

Ok, źle spojrzałem na obraz, z drugiej strony moje rozwiązanie działa na złożeniu otwartym w SolidWorks, a więc na części "otwórz w Solidworks", a nie na folderach "ostatnich" lub folderach eksploratora.

Ale jeśli @Batch123! chce to zrobić bez otwierania złożenia, w tym przypadku musisz użyć SolidWorks Explorer i tam może wykonać wiele akcji!

@+

@ kojot:

Moje najgłębsze wymówki: w "Eksploratorze plików" byłem w "Ostatnich dokumentach", a nie w "Otwórz w SolidWorks"

Twoje rozwiązanie działa doskonale.

Przepraszam again@coyote. Auć, nie głowa!

2 polubienia

Po 21 odpowiedziach będziemy kontynuować w rozpędzie^^

Cytuję:

"Szukam sztuczki, aby łatwo otworzyć katalog, w którym znajduje się dany plik części.

Na przykład kliknięcie prawym przyciskiem myszy: otwórz folder części lub skrót klawiaturowy ect ect ect ... "

Po co zawsze komplikować sobie życie makrami lub innymi zwariowanymi sztuczkami, skoro możesz to uprościć...

Pojedyncze kliknięcie na część w zespole, a następnie kolejne kliknięcie na otwartą część. Następnie ctrl+O.

Jeśli musisz to robić 100 razy dziennie, rozumiem przydatność makra.

Z drugiej strony uważam, że najlepszym rozwiązaniem na ten moment jest skrót klawiaturowy.

Powodzenia! ;)

1 polubienie

@Bartek :

Pozwalam sobie dokończyć pańską procedurę, ponieważ nasz towarzysz chce otworzyć "na zgromadzeniu"

[Bart napisał]

Pojedyncze kliknięcie na część w zespole, a następnie kolejne kliknięcie na otwartą część.

a Ctrl+Tab, aby powrócić do zestawu

Następnie ctrl+O i jesteś we właściwym folderze

[koniec cytatu]

1 polubienie

Witam

Kiedy jesteś w swoim zespole, masz otwartą część, która Cię interesuje. Następnie tworzysz plik i widzisz, że nazwa Twojej części pojawia się w ostatnich dokumentach, a po najechaniu myszką na nazwę Twojej części pojawia się ikona z folderem. Kliknięcie go otworzy folder z lokalizacją Twojej części.

Cóż, ponownie wypróbowałem moje makro, wydaje się, że działa ... Nie?

Jeśli uruchomisz go z zapisanym dokumentem, otworzy się eksplorator na ...

Wszystko, co pozostaje do zrobienia, to przypisać go do skrótu klawiaturowego

6 polubień

To makro nie działa dla mnie (SW 2013).

Oto makro w VSTA 

Możesz utworzyć skrót bezpośrednio w bibliotece DLL "Explorer.dll".

swmacro.zip
6 polubień