Witam.
Powiedz mi, mam mały problem nie powszechny ... W pliku Word znajduje się plan w formacie "AcadDocument". Jak to otworzyć? Wiedząc, że oczywiście nie mam Autocada (inaczej to nie jest śmieszne!)
Z góry dziękuję.
Witam.
Powiedz mi, mam mały problem nie powszechny ... W pliku Word znajduje się plan w formacie "AcadDocument". Jak to otworzyć? Wiedząc, że oczywiście nie mam Autocada (inaczej to nie jest śmieszne!)
Z góry dziękuję.
Witam
Spróbuj z DraftSight, ale nie sądzę, żeby to było możliwe.
Na wszelki wypadek możesz też spróbować zmienić nazwę rozszerzenia na DWG lub DXF przed otwarciem za pomocą DraftSight!
Będziesz musiał poprosić kogoś z AutoCAD, aby przekonwertował go za Ciebie.
Witam
Czy możesz umieścić swój plik w poście????
Rzeczywiście, w pierwszej kolejności pomyślałem o Drafsight... Ale to zmarnowany wysiłek!
Kiedyś mieliśmy Autocada. Ale ofiary kilku kradzieży w firmie, komputer, na którym był zainstalowany (i klucz, który do niego pasuje) poleciały do innych właścicieli:(
Szukałem więc obejścia tego problemu
@Ac Cobre, załączam go do tej wiadomości
A co z TrueView (jeśli chodzi tylko o wizualizację)?
Ma to na celu jego modyfikację @Stefbeno. Ale spróbuję z tym, może uda mi się zrobić jakieś hacki
Jeśli chcesz, możesz pobrać AutoCAD i używać go w okresie próbnym przez 30 dni, a następnie odinstalować go...
W przeciwnym razie możesz spróbować zrobić sitodruk i przekonwertować go na DXF lub DWG za pomocą bezpłatnych witryn, na przykład:
http://www.autotracer.org/fr.html
Zobacz inne propozycje tutaj (Inkscape też jest świetny):
http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/vectoriellisation-d-image-d-esquisse
Z Trueview nie możesz wiele zrobić (zmierzyć, może umieścić adnotację).
Jeśli możesz go otworzyć za pomocą Trueview, powinieneś być w stanie zapisać go odłączonego od kontenera słów. A następnie otwórz go za pomocą wybranego edytora.
Jak to zrobić w przypadku odłączonego nagrania za pomocą Trueview? Nie czuję, że mam taką możliwość.
W przypadku instalacji wersji próbnej wydawało mi się to dobrym pomysłem... ale ciągle daje mi błąd 9. Więc się poddaję
Nie mam tego na swoim komputerze (ani pliku Word do przetestowania), ale z File/Save as lub eksportem lub konwersją, pamiętam, że powinieneś być w stanie coś osiągnąć
Cóż, w końcu NAPRAWDĘ nawaliłem!
Otworzyłem więc plik za pomocą Autodesk DWG TrueView. Następnie kliknij prawym przyciskiem myszy kartę rysunku i "otwórz lokalizację pliku".
Więc kończę w folderze plików tymczasowych.
Następnie otwieram program DraftSight i proszę go, aby przeszedł do tego folderu plików tymczasowych i wybrał plik tempa MEP... wszystko, co pozostało do zrobienia, to zapisać w DWG Draftsight!
Krótko mówiąc, można się z tego wydostać, ale trzeba majstrować przy ;)
Dziękuję wszystkim za prowadzenie mnie tą drogą!
Cieszę się, że znalazłeś rozwiązanie z naszą pomocą ;-)
Czy próbowałeś, jak ci mówiłem:
Jeśli masz plik, zmień jego nazwę na . DWG lub . DXF i otwierasz go bezpośrednio za pomocą DraftSight.
@PL: Jak powiedziałem, plan jest bezpośrednio w Wordzie (wstaw, obiekt) ... i w związku z tym jest niezależna. W związku z tym nie jestem w stanie zmienić nazwy, o której wspominasz
W rzeczywistości, gdy to zrobisz, Word otworzy się bezpośrednio z odpowiednim oprogramowaniem, o ile jest ono zainstalowane na komputerze. Jeśli nie, nie masz zbyt wielu obejść.
Dlatego też muszę otworzyć go w przeglądarce Autocad, przejrzeć pliki tymczasowe, aby go odzyskać, a następnie otworzyć go za pomocą Draftsight i zapisać
Ach, kiedy powiedziałeś:
"Otworzyłem plik za pomocą Autodesk DWG TrueView". Czy to jest .doc plik?
Tak, dwukrotne kliknięcie planu w programie Word powoduje otwarcie pliku autocad/draftsight/solidworks itp
Nie jestem w stanie wyznaczyć siebie jako najlepszej odpowiedzi po fakcie (haha, w porządku). Odpowiedzi udzielę tutaj, aby zamknąć pytanie.
Cóż, w końcu NAPRAWDĘ nawaliłem!
Otworzyłem więc plik za pomocą Autodesk DWG TrueView. Następnie kliknij prawym przyciskiem myszy kartę rysunku i "otwórz lokalizację pliku".
Więc kończę w folderze plików tymczasowych.
Następnie otwieram program DraftSight i proszę go, aby przeszedł do tego folderu plików tymczasowych i wybrał plik tempa MEP... wszystko, co pozostało do zrobienia, to zapisać w DWG Draftsight!
Krótko mówiąc, można się z tego wydostać, ale trzeba majstrować przy ;)
Dziękuję wszystkim za prowadzenie mnie tą drogą!