Otwieranie mapy bez 3D

Witam

Chciałbym otworzyć plan (rysunek) solidworks z widokiem i zestawieniem materiałów, bez posiadania 3D. Rzeczywiście, po otwarciu nie znajduje 3D (nie bez powodu już nie istnieje) i mimo to go aktualizuje. Więc znajduję się z pustą płaszczyzną (widok krzyżowy)

Dziękuję!!

Istnieje możliwość sprawdzenia, czy po otwarciu rysunku oprogramowanie nie jest aktualizowane.

Myślę, że to może rozwiązać twój problem.

maj_draw.png
1 polubienie

dziękuję za te informacje, próbowałem tego manipu, ale niestety bez powodzenia

1 polubienie

W przyszłości, jeśli chcesz śledzić rysunki, radzę zapisać swoje pliki do PE w innym formacie, takim jak PDF, przed usunięciem części.

2 polubienia

A co z otwarciem rysunku w trybie szybkiego podglądu?

apercu.png
5 polubień

A może nawet tylko do odczytu?

1 polubienie

Zgodnie z sugestią Barta, szybki podgląd musi działać.

W przeciwnym razie możesz po prostu otworzyć swoje rysunki za pomocą eDrawing! Będziesz mógł przeglądać, ale także drukować. Ta technika sprawdza się również w przypadku plików zespołów (sldasm), w których nie ma wszystkich odniesień 3D, wszystkich części.

5 polubień

Witam

Otwarcie mapy eDrawing pozwala na zapoznanie się z nią.

@+

3 polubienia

Dlaczego o tym nie pomyślałem^^

Dobra robota chłopaki!

2 polubienia

Przeszedłem przez eDrawing, aby pomóc, a także po prostu spróbowałem w szybkim podglądzie po twoich odpowiedziach, ale muszę wykonać trochę retuszu (usunąć wkład itp.), aby uzyskać wspaniałą przesyłkę

W tym przypadku jest to strzał, który pochodzi z zewnątrz.

Dziękuję :)

Pachnie jak majsterkowanie^^

W najgorszym przypadku otwórz rysunek i zmodyfikuj go za pomocą farby z sitodrukiem...

Witam

Otwórz za pomocą edrawing, wydrukuj jako pdf, przekonwertuj do dxf (inkscape lub inny), popraw za pomocą sw lub innego CAD.

Rozchmurz się!!

@+

1 polubienie

Lub zapytaj klienta bezpośrednio o dxf! Zmarnujesz mniej czasu!

Niestety nie jest to takie proste, a zwłaszcza nie jest to pierwszy raz, kiedy się z tym spotykam. Pod Catią V5 nie ma takiego problemu. Wnioskuję, że nie ma żadnych rozwiązań.

Dziękuję za pomoc :)

1 polubienie