Spakuj się i idź i rysuj

Witam

Chcę użyć funkcji obiektu w zespole, tych częściach i rysunkach tych części.

Na piżamie widać, że nie robi rysunków części.

Masz pomysł? czy w jakiś inny sposób?

Moim celem jest możliwość wykonania kopii tego zestawu i stworzenia wariacji niektórych części. Chciałem zmienić nazwy części i ich rysunek przed eksportem

Dziękuję

2021-11-12_10h34_41.png

Witam, na jakiej wersji! , ponieważ w narzędziu proponuje się włączenie posłów do Parlamentu Europejskiego,

oznacza to również, że MEP musi znajdować się albo w tym samym katalogu, albo w katalogu podrzędnym,

(Widzę, że narzędzie znalazło rysunek, czy na pewno nie zawiera go w pakiecie?, może dlatego, że nie jest zaznaczone) 

capture_pack.png
4 polubienia

Witam

jeśli masz PDM, łatwiej jest zrobić pakiet i iść za pomocą tego narzędzia.

Cdt

Fred

Witam

Link: Pracuję nad wersją "3d experience" z 2021 roku.

Moje rysunki są w tym samym repertuarze co części

Tak, istnieje rysunek zespołu, a nie części potomnych.

Do Freda, nie sądzę, żebym miał PDM (do tej pory nie miałem z niego żadnego pożytku). Mam nadzieję, że nie muszę otwierać innego programu tylko po to, aby skopiować części. Wspaniała wydajność w tym przypadku....

Dziękuję za pomoc

Witam

W wersji 2020 SP 5.0, kiedy robię: file-pack & go, mam pole wyboru, aby dołączyć rysunki.

Fred

Witaj @julien655,

Jest to bardzo podobne do błędu w tej wersji chmury  "3D experience".

Może zrób bilet na infolinię swojego dealera , aby zobaczyć, co mówią?

Chyba, że ktoś inny korzysta z tej wersji i ma ten sam PB, nie da się potwierdzić skąd się wzięła.

W każdym razie na 2020SP5 bez chmury nie ma obaw o włączenie posłów do PE (patrz załączony obrazek)

2sqhqs4iwd.png
3 polubienia

@sbadenis Zrobiłem bilet, bo myślę o takim robaku jak ty

1 polubienie

Witam, mam odpowiedź i niestety nie jest to błąd!

W najnowszej wersji Solidworks connect "3d experience" po prostu usunęli możliwość dołączania rysunków części do zestawu i gotowego montażu!

Technik nie był w stanie podać mi alternatywnego rozwiązania. Sam był bardzo zirytowany...

Jaki jest sens kopiowania zespołów, jeśli rysunki już nie podążają?! Zerowa produktywność!

Aby "ominąć" to wycofanie: Jeśli utworzyłeś pakiet i zmieniasz nazwy części, po zakończeniu procesu,

1. Kopiowanie i wklejanie rysunków, które nie zostały zaimportowane do nowego katalogu.
  2. Zmienianie nazw rysunków tak, aby były zgodne z nazwą nowej części
  3. Otwórz pokój
  4. Otwórz jego rysunek (z pokoju), który znajdzie (ponieważ znajduje się w tym samym katalogu i ma nową nazwę)
  5. A szczególnie na zakończenie: kliknij prawym przyciskiem myszy zmień model (na rysunku) na wszystkich widokach! w przeciwnym razie nadal wskazuje na widoki starego pliku!

Dassault mocno wpycha się w chmurę... Nie chodzi o zwiększenie jakości tych nowych usług, ale o obniżenie jakości podstawowego oprogramowania. Wspaniały! Czy to jest postęp?

Doskonale rozumiem strategię Dassault, która dąży do tego, aby chmura gwarantowała przychody, łączyła Catia i Solidworks, aby zwiększyć jej ochronę przed piractwem. To jest biznes, ale nie podpisuję się pod metodą obniżania jakości oprogramowania "offline", a następnie sprzedawania rozwiązania "online" z niczym więcej niż to, co było wcześniej. Zostałem wzięty za głupca i takie rzeczy sprawiają, że odchodzę! nawet w przypadku rozwiązania o gorszej jakości! Manipulacja jest potężnym narzędziem, ale kiedy zostanie wykryta, zawsze tracisz znacznie więcej niż oczekiwany zysk! (nawiasem mówiąc, to samo dotyczy Covida!)

Nie mogę się doczekać

Juliański

1 polubienie

@julien655: Witam, wyłącznie w celach informacyjnych, jakie było Twoje zainteresowanie przejściem na "doświadczenie 3D"?

@froussel

Żaden 

Udało mi się skorzystać z ciekawej oferty na stałą licencję z "jako bonus" doświadczeniem w 3D na rok, z którego mogę przestać. Już widzę, że problemy nadejdą pod koniec dnia...

Rozumiem zainteresowanie minimum średniej wielkości przedsiębiorstwem, ale w przypadku mikroprzedsiębiorstw i osób samozatrudnionych, takich jak ja, nie ma zainteresowania