Mam problem z Pack and Go w solidworks, robię pakiet i idę, rysuję moje części 3D, gdy skończę, tworzę plan, zapisuję , a gdy ponownie otwieram plan, pojawia się błąd i usuwa rysunek. A kiedy tworzę paczkę i korzystam z tego samego rysunku, który stworzyłem, aby zrobić inny element, nie mogę otworzyć bryły, która jest uszkodzona.
Normalne, ponieważ zachowują tę samą nazwę i myślę, że może nawet link. Choćby tylko za jedną sztukę; Kopiuję część z tym elementem instalacji na pulpicie i klikam prawym przyciskiem myszy na część, a następnie zmieniam nazwę Solidworks i to samo dla instalacji, dzięki czemu zachowują połączenie między nimi, ale pod inną nazwą.
Chciałbym podziękować moim wybitnym kolegom i koleżankom po fachu.
Oprócz! To maj jest ważny.
1°) jesteś w wersji 2020 2°) podajesz nazwy plików, aby system Windows był chory z kropkami wszędzie. Kropki powinny być używane tylko do oddzielenia nazwy pliku od rozszerzenia tototata-titi. DOCS .sldasm itp . Zamień kropki na myślniki lub podkreślenia. Powinno pójść lepiej ;-)
Kiedy robię paczkę i idę, robię to od złożenia t z rysunku, spróbuj tak (nie zapomnij zaznaczyć na górze "dołącz rysunki", co powinno być teraz domyślne)
Wszystkie moje projekty są wykonywane tą metodą, a nie od europosła.
Zgadzam się z uwagą Zozo na temat imion, punkt jest z zasady zabroniony, zamiast niego użyj myślnika lub spacji.
Czy wzory są wykonywane bezpośrednio na części, czy za pomocą narzędzia, do którego stracił połączenie?
Jeśli masz salę i kilku posłów do PE powiązanych z tą salą (niektórzy wolą, zamiast używać zakładek z x powodów, makr lub innych), jeśli przeprowadzisz swoje P&Go z tego pokoju, automatycznie pojawi się lista wszystkich posłów do PE powiązanych z tym pokojem.
@FUZ3D: Jestem tym, który śledzi z przykrością i radością, gdy odkrywa, że to może tak działać. Czy zgadzamy się, że nie znajdujesz się w środowisku EPDM?