Spakuj i ruszaj w solidworks

Witam

Mam problem z Pack and Go w solidworks, robię pakiet i idę, rysuję moje części 3D, gdy skończę, tworzę plan, zapisuję , a gdy ponownie otwieram plan, pojawia się błąd i usuwa rysunek. A kiedy tworzę paczkę i korzystam z tego samego rysunku, który stworzyłem, aby zrobić inny element, nie mogę otworzyć bryły, która jest uszkodzona.

Czy masz rozwiązanie? 

apl.100.chrx_.1110.slddrw

Witam, obyś miał szczęście mieć choć odrobinę części, wtedy  masz tylko rysunek pliku bez załączników.

Nie bardzo rozumiem twoją metodę, z czego robisz P&Go? zespołem, częścią czy instalacją?

2 polubienia

Robię paczkę i przechodzę przez plany w SLDDRW. A kiedy otwieram plik, daje mi to jak załączony plik.

2020-11-03_13h31_57.png

Witam

Nie bardzo też rozumiem zastosowaną metodę, a zwłaszcza potrzebę !!

Jaki jest sens tworzenia pakietu Pack & Go na samym pliku planu?

Pozdrowienia

2 polubienia

Robię rachunek zysków i strat z planów i objętości.

Witam

Normalne, ponieważ zachowują tę samą nazwę i myślę, że może nawet link. Choćby tylko za jedną sztukę; Kopiuję część z tym elementem instalacji na pulpicie i klikam prawym przyciskiem myszy na część, a następnie zmieniam nazwę Solidworks i to samo dla instalacji, dzięki czemu zachowują połączenie między nimi, ale pod inną nazwą.

2 polubienia

Witam @tous

Chciałbym podziękować moim wybitnym kolegom i koleżankom po fachu.

Oprócz! To maj jest ważny.

1°) jesteś w wersji 2020
2°) podajesz nazwy plików, aby system Windows był chory z kropkami wszędzie. Kropki powinny być używane tylko do oddzielenia nazwy pliku od rozszerzenia tototata-titi. DOCS    .sldasm itp    . Zamień kropki na myślniki lub podkreślenia.
Powinno pójść lepiej ;-)

Pozdrowienia

1 polubienie

ok spróbuję.

Czy zmieniasz imiona w trakcie pack'n go?
Czy zmieniasz katalog nagrań?

tak absolutnie

Kiedy robię paczkę i idę, robię to od złożenia t z rysunku, spróbuj tak (nie zapomnij zaznaczyć na górze "dołącz rysunki", co powinno być teraz domyślne)

Wszystkie moje projekty są wykonywane tą metodą, a nie od europosła.

Zgadzam się z uwagą Zozo na temat imion, punkt jest z zasady zabroniony, zamiast niego użyj myślnika lub spacji.

Czy wzory są wykonywane bezpośrednio na części, czy za pomocą narzędzia, do którego stracił połączenie?

2 polubienia

Witam, a jeśli zrobię część bez montażu, jak byś postąpił?

Witam

Ale po co robić zespół części z JEDNĄ częścią, a następnie tworzyć rysunek zespołu. a następnie wykonaj swoje P&G.

Weź swój kawałek i narysuj go.

Następnie wykonaj P&G swojego pokoju, sprawdzając, jak zawiera rysunek.

Myślę, że komplikujesz sobie życie i nikt tego nie rozumie.

Chrtof

3 polubienia

Mimo to,

Jeśli masz salę i kilku posłów do PE powiązanych z tą salą (niektórzy wolą, zamiast używać zakładek z x powodów, makr lub innych), jeśli przeprowadzisz swoje P&Go z tego pokoju, automatycznie pojawi się lista wszystkich posłów do PE powiązanych z tym pokojem.

2 polubienia

Witam

Nie rozumiem celu. Celem jest zrobienie kopii sztuki i jej planu, jeśli dobrze rozumiem.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

@FUZ3D: Pack'n go znajduje tylko te elementy instalacji, które mają dokładnie taką samą nazwę jak plik szablonu (asm lub prt).

@stefbeno przepraszam, że zaprzeczam, ale tak długo,  jak Twój pokój jest powiązany z wieloma posłami do Parlamentu Europejskiego, P&Go ich znajdzie. 

Przykład:

piece_pgo.png

Witam, tak to robię i zapisuję to w wybranym przez siebie folderze, a potem, jeśli chcę go ponownie otworzyć, przechodzi w błąd.  

@FUZ3D: Jestem tym, który śledzi z przykrością i radością, gdy odkrywa, że to może tak działać.
Czy zgadzamy się, że nie znajdujesz się w środowisku EPDM?

Nie