Pack n go czy MyCadTools?

Cze wszystkim!

W przypadku dużego montażu chcę stworzyć kompozycję na wynos przy zachowaniu struktury folderów. Problem polega na tym, że czas wykonania jest szczególnie długi.

Zdecydowałem się zrobić po jednym Pack n Go na podzbiór (mam ich około dziesięciu, jest to do opanowania), z wyjątkiem tego, że wygenerowanie każdego Pack n Go zajmuje godzinę. Zwłaszcza, że załadowanie interfejsu Pack n go to 30 minut + 30 minut wygenerowanie eksportu, więc rozwiązanie polegające na uruchomieniu wszystkiego przed wyjściem nie oszczędza mi wiele...

Jako, że nie chciałbym spędzać dnia na oglądaniu obracającej się klepsydry, chciałem wiedzieć, czy można zaplanować eksport z zachowaniem struktury folderów (zwłaszcza za pomocą narzędzia takiego jak Integracja czy Project Manager).

Dziękuję wszystkim za pomoc i życzę miłego dnia!

Witaj c_vuillaume,
Rzeczywiście, jest długi w zależności od rozmiaru pliku, czy możesz go uruchomić wieczorem przed wyjściem?
Jest też " ProjectManager ", ale służy tylko do przenoszenia całości lub twoich rzeczy do innego katalogu.
Patrzę na jutro, aby zobaczyć, czy jest to możliwe, aby było inaczej.
Dobranoc.
@+.
AR.

1 polubienie

Witam!

Niestety problem polega na tym, że czas ładowania interfejsu pack n go zajmuje już dużo czasu, na pewno oszczędza mi to połowę czasu, ale jutro rano będę musiał poczekać na drugą część procesu :sweat_smile:

W każdym razie bardzo dziękuję :wink:

Do widzenia

Testowany z ProjectManagerem, nie używałem go od kilku lat (zmiana metody), ale bardzo dobrze sprawdzał się do kopiowania nawet dużych projektów dość szybko, a w tamtym czasie szybciej niż przodek packandgo.
Tak do przetestowania.
Jednak do programowania w określonym czasie TaskPlanner (Mycadtools) nie zawiera narzędzia ProjectManager.

1 polubienie

Witaj sbadenis,
Rzeczywiście, potwierdzam to, co powiedziałem powyżej, jest to jedno z najlepszych rozwiązań, polegające na skopiowaniu obudowy na dysk zewnętrzny lub narzuceniu klucza.
@+.
AR.

1 polubienie

@A_R możesz również skopiować go na ten sam dysk do innej lokalizacji, ze zmianą nazw elementów lub bez niej, zachowując strukturę drzewa lub nie (a nawet filtrując niektóre części (na przykład bibliotekę)...
Narzędzie jest bardzo potężne, nawet jeśli na początku jest nieco bardziej złożone, ale pozostaje bardzo zrozumiałe.

2 polubienia

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, podsumowując to wszystko:

• Narzędziem, które wydaje się najbardziej odpowiednie, jest Project Manager (wczoraj podjąłem próbę, ale bez powodzenia, aby zachować strukturę folderów, aby kopać nieco głębiej);
  • Odkryłem, że usunięcie (całkowite wymazanie) kopert moich podzbiorów znacznie poprawiło czas wykonania pack n go. Były to koperty z dużymi podzespołami w stanie usuniętym, ale te Pack n Go zamierzał znaleźć.

Tak, rzeczywiście, lepiej jest całkowicie usunąć zestawy w stanie usuniętym, ponieważ PackAndGo będzie szukać linków przed ich zignorowaniem.
W przypadku ProjectManager opcja drzewa powinna być następująca:

Z drugiej strony nowa wersja Projectmanagera trochę mnie dezorientuje, straciłem orientację!
Dla metody zawsze pozostaje ta sama zasada,
Wybór dokumentu, możliwe filtrowanie części, które nie mają być kopiowane, opcja eksportu i zmiany nazwy.
Aby uzyskać pomoc narzędzia, oto link, który jest dość dobrze udokumentowany:

1 polubienie

Tak, rzeczywiście sbademis, dziękuję miłego dnia @+.