Cze wszystkim
To prawdopodobnie głupie, ale właśnie zmieniłem moją wersję Draftsight (64-bitową), zmieniając komputery i oprócz konieczności zmiany całego formatowania, mam problem, którego nie mogę znaleźć rozwiązania.
W drugiej wersji miałem patelnię po prostu naciskając koło. Teraz, naciskając kółko, mam powiększenie, które mogę odwrócić w opcjach. Koniec z panoramowaniem za pomocą prostego kliknięcia, muszę przejść przez contectual menju lub kontrolkę panoramy...
Nie mogę znaleźć polecenia, aby to zmienić, po 30 minutach badań zadaję pytanie tutaj.
Z góry dziękuję
Bernard
patrz [ Draftsight ] Skróty myszy i korzystanie z 3D
http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/raccourcis-souris-et-utilisation-de-la-3d-dans-draftsight
w przeciwnym razie zobacz również sterownik myszy w wersji 64 bit
i ustaw koło jako przycisk 3°
@+ ;-)
Dobry wieczór
Czy mysz zachowuje się normalnie w innych programach? Internet, Word, inne oprogramowanie CAD?
W przeciwnym razie, czy nie byłby to problem z SHIFT lub CAPS LOCK?
Możesz też sprawdzić na panelu sterowania, czy problem dotyczy przycisku kółka.
Witam
Poniżej znajduje się link do zmiany ustawień systemu Windows.
http://support.microsoft.com/kb/842148/fr
S.B
4 polubienia
Panorama, czyli w najlepszym razie zoom?
1 polubienie
"
EnblMMBPan
Steruje zachowaniem trzeciego przycisku myszy lub kółka myszy. Zmienna określa, czy można przesuwać i powiększać, czy też pojawia się menu podręczne przyciągania do funkcji.
Papiery wartościowe
0Wyświetla menu kontekstowe przyciągania funkcji po kliknięciu trzeciego przycisku myszy lub kółka myszy.1Przesuwa się, gdy trzeci przycisk myszy lub kółko myszy jest naciskane podczas przeciągania. Powiększa zakres rysunku po dwukrotnym kliknięciu kółkiem myszy. Powiększa i pomniejsza podczas obracania kółkiem myszy.
Właściwości
TypZakresliczb całkowitych 0 | 1Domyślny1Stan odczytu/zapisu zapisanyw pliku profilu użytkownika
"
1 polubienie
Dziękuję wam wszystkim.
Czytając Twoje uwagi, wyszedłem poza zakres moich badań, gdzie myślałem, że problem pochodzi z 64-bitowej wersji programu zainstalowanej na moim nowym komputerze. Poszedłem więc obejrzeć sprzęt.
W rzeczywistości mysz, której używałem do pracy z tym nowym laptopem, ma cztery przyciski. Ale tego ostatniego nigdy, przenigdy nie używam. Jest to mały przycisk do powiększania części ekranu. Ale nie widzę powodu, dla którego miałbym go używać w edytorach tekstu, tabelach Excela.
Ale w praktyce, w Draftsigth, ten mały przycisk przejmuje funkcję panoramiczną, z której rezygnuje koło ruletki. (wszystko to bez mówienia mi :-) ). Jest to bardzo zrozumiałe dzielenie się pracą, z wyjątkiem tego, że trzymanie myszy dwoma palcami, palec wskazujący gotowy do kliknięcia i palec środkowy daleko za kierownicą, aby nacisnąć ten mały przycisk, aby podróżować w samolocie, wszystko to wymaga zręczności zręczności, której ja nie mam. ... Więc zmieniłem myszkę.
Dziękuję za wyrwanie mnie z kajdan moich pytań
Bernard