Konfiguracja automatycznego logowania do EPDM (poprzez odzyskiwanie hasła systemu Windows)?

Witam

Chcę skonfigurować automatyczne połączenie EPDM, aby nie musieć już wpisywać hasła (odzyskiwanie hasła systemu Windows), jak to miało miejsce w mojej starej skrzynce pocztowej.

Czy możesz mi powiedzieć, gdzie to jest skonfigurowane?

Znalazłem tę pomoc, ale nie mam zakładki "Logowanie" w "Właściwościach" magazynu : http://help.solidworks.com/2017/french/EnterprisePDM/archiveserver/t_login_vault_specific.htm

Dziękuję

Anthony

Witam

Manipulacja odbywa się w narzędziu administracyjnym w zakładce ustawień.

connexion_epdm_auto.jpg
1 polubienie

Miałem ten manip, ale jest on specyficzny dla pozycji. Czy nie ma opcji ogólnej ?

Nawiasem mówiąc, opcja "Połącz jako użytkownik w systemie Windows" jest wyszarzona, jak uzyskać do niej dostęp?

connexion_epdm.jpg

Witam, odpowiedź Pierre'a S jest bardzo sprawiedliwa, kliknij prawym przyciskiem myszy ustawienie i wybierz domyślny sejf.

Tak, ale ta opcja jest specyficzna dla danego stanowiska i chciałbym mieć opcję ogólną, aby nie musieć ustawiać każdej pozycji.

Dla mnie nie mamy wyboru. Czas jest absurdalny, kliknięcie prawym przyciskiem myszy i pole wyboru na użytkownika.

1 polubienie

Tak, ale i tak łatwiej byłoby ustawić to domyślnie, co miało miejsce w mojej starej firmie, a opcja istnieje, ale jest wyszarzona?! :

connexion_epdm.jpg

Zaloguj się jako aktualnie zalogowany użytkownik w systemie Windows

Loguje się przy użyciu nazwy użytkownika i hasła bieżącego profilu systemu Windows. Wybierz tę opcję, jeśli typ połączenia Vault jest ustawiony na Połączenie z systemem Windows na serwerze archiwum.

Ta opcja jest dostępna tylko dla magazynów, które są skonfigurowane do korzystania z logowania systemu Windows.

Dziękuję Matthieu.

Czy możliwe jest skonfigurowanie skarbca po fakcie do korzystania z logowania Windows? Jeśli tak, to w jaki sposób?

Ponieważ nie powinno tego być na początku, ponieważ opcja jest wyszarzona.

Witam!

Dla przypomnienia, dowiedz się więcej o opcjach "Serwer archiwum"

1 polubienie

Dziękuję Macros227 za odpowiedź, czy możesz mi powiedzieć, jak uzyskać dostęp do tego menu, ponieważ kiedy klikam "Właściwości" na serwerze, mam tylko port, który jest wyświetlany, patrz załącznik:

administration_solidworks_pdm_-_propriete_du_serveur.jpg

Witam

Jest on konfigurowany bezpośrednio na serwerze archiwum. Jeśli nie masz do niego dostępu, musisz skontaktować się z serwisem komputerowym.

OK, dziękuję, zobaczę z IT!