Chcę automatycznie tworzyć arkusze technologiczne z moich zestawów.
Jednym z rozwiązań, które zostało mi przedstawione, jest wykorzystanie kostki wizualizacyjnej powiązanej z konstrukcjami spawanymi. Działa dobrze, ale długość pokoju jest domyślnie najdłuższym bokiem pomieszczenia.
W moim przypadku chcę mieć możliwość odwrócenia długości i szerokości bez konieczności robienia tego ręcznie. Czy istnieje sposób na określenie kierunku pomieszczenia mierzonego przez kostkę wizualizacji?
Ponadto zauważyłem, że możliwe jest użycie niestandardowych właściwości do wyodrębnienia kwotowań moich monet, ale wydaje się to bardziej kłopotliwe do skonfigurowania.
Próbowałem ustawić plan definicji kostki wizualizacji, ale o ile się nie mylę i mimo moich prób z każdą ze ścian mojego tomu, nomenklatura zawsze podaje mi te same wartości, tak jakby największym wymiarem miała być długość, a najmniejszym grubość.
Ze swojej strony nie jestem zszokowany, że długibok jest zawsze najdłuższym bokiem pokoju... Ponieważ grubość jest definiowana jako jeden z wymiarów bryły, zwykle najmniejszy, dla szerokości ... Nie jestem pewien, czy możesz to zmienić w ustawieniach oprogramowania.
Dziękuję za odpowiedzi, będę stopniowo porzucał tę metodę na rzecz formularza właściwości niestandardowych, który pozwala mi wyznaczyć wymiar do wyświetlenia jako długość.
I tak, wszystkie prace przedstawiają ten problem orientacji kostki wizualizacyjnej.