Próbuję uzyskać pojedynczą część, aby skonfigurować pojedynczą część w złożeniu solidworks.
Pozwólcie, że wyjaśnię, mam podstawową część, o określonym profilu i określonej wysokości Chcę zintegrować nową część na tej samej podstawie, co ta, bez konieczności tworzenia innej części.
Poszperałem więc trochę w sieci, natknąłem się na takie tematy jak kursy parametryzowane, zmienne globalne... Ale nie mając dogłębnej wiedzy na temat tych metod, trudno jest mi je wdrożyć.
Szukałem na innych forach i natknąłem się na odpowiedź od użytkownika Mówiąc o montażu oprogramowania portalu, który aktualizuje się automatycznie... Naprawdę nie wiem, czy ten projekt spełni moje oczekiwania,
Jeśli masz coś, co mogłoby mnie oświecić, jestem za tym!
Problem z konfiguracją polega na tym, że jeśli muszę zmodyfikować przylgę profilu, to jestem zmuszony (chyba) do konieczności dokonania modyfikacji w konfiguracjach.
Jednak to, co chciałbym, to mieć "matkę" kawałka, która będzie napędzać inne moje utwory...
Dla koneserów top solid może to zrobić, ustawiamy część, nadając jej wymiary (na przykład: Wysokość, Szerokość, Głębokość) A oprogramowanie prosi nas o te wymiary PRZED utworzeniem części...
Jeżeli zachodzi potrzeba zmiany szkicu podstawowego części macierzystej, Modyfikacje są dokonywane w częściach z nim związanych.
Zawsze mam ten sam problem, gdy chcę stworzyć rodzinę pokojową... Może komputer, który nie obsługuje... Nie mam o tym pojęcia
Jest to dobry pomysł dla konfiguracji, pod uwagę będą brane tylko zmienne, które muszą różnić się od siebie. W przeciwnym razie wszystko, co jest wspólne dla każdej konfiguracji, zmienia się we wszystkich przypadkach.
Nie rozumiem twojego problemu.
@+
ps: jeśli twoje pytanie dotyczy profili powinieneś w takim przypadku przyjrzeć się działaniu spawanego mechanicznie w SolidWorks, zobacz tutoriale