Ustawianie drukowania w skali 1 w Solidworks

Witam

Chcę wydrukować plany w skali 1 z soliworks, druk planu A4 działa, ale gdy drukuję plan A3 to mam odkształcenie w kierunku długości 1mm na 300mm. Ustawiłem na rysunku drukowanie na 100%, wybrałem odpowiedni rozmiar papieru , ale nadal to nie działa.

Czy istnieje sposób na kalibrację drukarki w innym miejscu w solidworks?

Czy masz jakiś pomysł na ^ù może wynikać z problemu?

Dziękuję za pomoc

Witam

Często tak jest z drukarkami, tylko plotery są niezawodne.

A +

VINCE

3 polubienia

Zgadzam się z @Vince.

Możesz to potwierdzić, tworząc plik Word w formacie A3 z dużym prostokątem o bardzo precyzyjnym rozmiarze (np. 400x250mm wyśrodkowany) i małej grubości (dokładność pomiaru). Wydrukuj ten plik i zmierz. Powinieneś znaleźć ten sam błąd.

6 polubień

Witam

Czy próbowałeś z ustawieniami dokumentu lub ustawieniami systemowymi?

Może problem ze sterownikiem.

Tak, sposób Benoit pozwoli Ci sprawdzić, czy pochodzi z drukarki, czy z Solid.

1 polubienie

Witam

Wygląda na to, że dziś wieczorem problem z drukarką, test słowa ramka daje mi dokładnie tę samą wadę co Solidworks.

Anthony02, nie widzę, gdzie ustawić druk w systemie lub ustawieniach dokumentu...

Dziękuję za odpowiedzi

1 polubienie

W związku z tym nie jest pewne, czy uda nam się skorygować dryft wzdłużny drukarki! Ma wszelkie szanse, aby stać się ustawieniem fabrycznym!

Możesz spróbować przejść do Start/Urządzenia i drukarki, a następnie przejść do swojej drukarki (dwukrotne kliknięcie), w szczególności jest "Dostosuj swoją drukarkę". Aby sprawdzić, czy masz dostęp do poprawek ustawień zaawansowanych.

Witam

Oczywiście problem wynika z samego oprogramowania. Nawet na ploterze długości nie są przestrzegane.

Ciąg dalszy nastąpi...

Witam

Nie znaleziono rozwiązań, problem wynika z oprogramowania.

Musimy więc poczekać, aż Solidworks coś wprowadzi....