Wygląda na to, że już coś zauważyłem w moim pytaniu, a problem musi być znany, ale nie można go zdobyć.
Wykonując obliczenia za pomocą Solidworks Simulation, domyślne ustawienie wykreślanych wyników (naprężenia, przemieszczenia itp.) oraz ich opcji (zniekształcony lub niezniekształcony wynik, jednostka itp.) nie odpowiada mi... ale wtedy naprawdę wcale nie!
W jaki sposób te opcje są obsługiwane przez Solidworks i jak można je zmienić?
Podobnie w przypadku edycji raportu, w jaki sposób mogę zmienić formatowanie początkowego raportu edytowanego przez Solidworks?
Do tej pory nie przeszkadzało mi to specjalnie, biorąc pod uwagę częstotliwość wykonywanych obliczeń, ale teraz zaczyna się to nasilać i przeszkadza mi marnowanie czasu na te rzeczy...
Dziękuję za tę odpowiedź, delikatnie mówiąc... logika^^
Ustawiłem więc swoje symulacje tak, jak chciałem.
Niemniej jednak, jeśli chodzi o sprawozdanie, chciałbym zmienić cały format dokumentu. W rzeczywistości chodzi o to, aby dostosować go do swoich potrzeb, aby ujednolicić wszystkie nasze dokumenty (instrukcję obsługi, instrukcję konserwacji itp.), aby w końcu dać klientowi coś spójnego.
Wybierz format raportu. Formaty raportów są dostosowane do rodzaju badania. Nie ma możliwości dodawania nowych formatów do listy. Dostępne formaty to :
Statyczny format badania
Format badania częstotliwości
Format badania wyboczenia
Format badania termicznego
Format badania projektowego
Nieliniowy format badania
Format badania testu upuszczenia
Format badania zmęczenia
Dynamiczny format badania
Format badania zbiornika ciśnieniowego
Jedynym rozwiązaniem, które przychodzi mi do głowy, byłoby opublikowanie raportu solidworks w programie Word, a następnie skopiowanie/wklejenie szablonu dokumentu...
Po powrocie z podróży przez kanał La Manche, która trzymała mnie z dala od SoliWorks, odkrywam najnowszą odpowiedź od .PL, która przy odrobinie pracy powinna pozwolić mi zrobić coś z raportem.