Witam
Na początek tego zimnego tygodnia mam nową prośbę, która tym razem dotyczy tabliczki rewizyjnej dołączonej do wkładu.
To, co bym chciał, to uzyskać 3 linie rewizji, w których oprócz ostatnich 2 indeksów widoczny jest indeks tworzenia A.
Dealer Visiativ powiedział moim kolegom (nie byłem jeszcze częścią firmy), aby używali tabeli poprawek, zamiast umieszczać te twarde linie na mapie bazowej. Prawdą jest, że wydaje się to łatwiejsze do zarządzania (dodawanie i usuwanie wierszy na żądanie), ale wydaje się trudniejsze do skonfigurowania automatycznie, a liczba wierszy musi być zarządzana ręcznie.
Ponieważ chciałbym, aby tak jak w moim starym pudełku, wszystko aktualizowało się automatycznie (indeksy, daty, nazwa modyfikatora, zatwierdzający) i aby były maksymalnie 3 linie podpowiedzi. W tym społeczeństwie utworzono zmienne 0 (bieżąca wersja), -1 (poprzednia wersja) i -2 (poprzednia poprzednia wersja). Działało to z tą różnicą, że ponieważ tabela zawierała 3 wiersze, indeks A był ukryty przed indeksem D, ponieważ pozostały tylko D, C i B, podczas gdy ja chciałbym, aby pozostały D, C i A.
Obawiam się, że nie wiem, jak to zrobić, ponieważ chciałbym mieć ten sam sposób pracy, ale Indie A nadal pozostają w mocy.
Na chwilę obecną (załączony obrazek ze zmiennymi na dole i powiązanymi nazwami na górze) indeks A został utworzony w 1.wierszu na dole. Problem polega na tym, że ostatni indeks znajdowałby się w górnej linii, a poprzedni indeks w środkowej linii, z wyjątkiem tego, że przed znalezieniem się w indeksie C indeks A byłby widoczny na 2 liniach, co jest problemem.
Ponadto, jak zmienić zmienne z bieżącego indeksu (0) na poprzedni indeks -1?
Czy ktoś ma rozwiązanie tych problemów, jeśli jest to możliwe?
Następnie będę musiał to wszystko skonfigurować i dodać nowe zmienne do przepływu pracy EPDM.
Z góry dziękuję ;-)
Antó
cartouche_avec_variables_et_noms.jpg