Cze wszystkim
Jestem w trakcie konfiguracji narzędzia " Integracja " do zastosowania nowych ustawień migracji do świeżo wdrożonego PDM. Mam dwa szybkie pytania:
Po wyeksportowaniu mojej części i jej planu z nowymi nazwami plików i innymi parametrami, które są w porządku, nie mogę automatycznie utworzyć połączenia między odtworzonym plikiem części a jej rysunkiem...
- Mój utwór nadal wskazuje na stary samolot
- Czy masz rozwiązanie z tym samym narzędziem, aby zachować linki?
Drugim drobnym problemem jest dodanie właściwości Thickness:
Nie mogę odzyskać tej wartości.
Już próbowałem:
- $PRP: " Grubość "
- $PRP:" Grubość SW "
- SW-Epaisseur@@PART
2.Do wiesz, jak postępować?
1 polubienie
Aby zmienić nazwę planu/części, należy użyć Projectmanagera, nazwa planu i części musi zostać zmieniona w ciągu 1 razu, a odniesienie, które je łączy, również zostanie zmodyfikowane.
Możesz również zmienić nazwę właściwości za pomocą projectmanagera.
Z drugiej strony, zmiana standardu ubierania się między innymi nie jest możliwa, więc dla mnie 2 przejście z Integracją na pewno będzie konieczne.
4 polubienia
Witam;
Zapomniałeś nam powiedzieć, których wersji Solidworks i MyCadTools używasz...
Zgadzam się z @sbadenis co do zmiany nazw części przy jednoczesnym zachowaniu powiązań między 3D a MEP: ProjectManager jest tym, którego potrzebujesz.
Następnie na zrzucie ekranu dotyczącym właściwości THICKNESS mówisz, że chcesz ją odzyskać, podczas gdy używana funkcja to " Dodaj/zmodyfikuj właściwość Solidworks "... To, że nie możesz go "zmodyfikować ", wynika z pewnych niespełnionych warunków (niewidocznych na Twoim zrzucie ekranu).
Będziemy potrzebować zrzutu ekranu przedstawiającego właściwości jednej z Twoich części blaszanych 3D, aby móc Ci pomóc.
Pozdrowienia.
4 polubienia
Korzystam z oprogramowania 2022 SP5 i Mycad 2024 SP1.2
Niniejszym:
Robię więc testy z projectmanagerem, tak jak mi radzisz, a następnie wznowienie z integracją dla innych potrzeb. Na razie jest to rozstrzygające.
Małym minusem jest to, że z projektem możesz zrobić tylko kawałek po kawałku, ale link nie zostanie utracony.
Dla mnie możesz również dodać dokumenty, aby przetworzyć partię dokumentów lub otworzyć zespół i wszystkie części zespołu w obszarze nowy (kilka sposobów postępowania.
Aby dodać dokumenty:
1 polubienie
Dziękuję za informację, nie miałem drzewa, nie rozumiałem, że wystarczy po prostu dwukrotnie kliknąć na " Dodane pliki":
Robiąc to, nie mogę już stosować zmiany nazw komponentów:
Zrobiłem wiele testów i nic się nie stosuje.
To wyjaśnienie może wyjaśniać, dlaczego:
W ten sposób jest funkcjonalny:
(Zobacz ostateczne imię)
Będę nadal robił 1par1 dla kawałków, jeśli nie znajdę lepszego. A dla asm jest idealny .
Dziękuję za skierowanie mnie do ProjectManagera.
Aby zakończyć moje poszukiwania, znalazłem wartość, którą należy wprowadzić dla mojej grubości: " Epaisseur@Solidworks ":
Po walidacji:
1 polubienie