Ustawienie układu i wysoka jakość

Witam

Podczas drukowania rysunku (Ctrl + P) w ustawieniach "Układ" pole "Wysoka jakość" jest zaznaczone i wyszarzone (więc nie można go odznaczyć).

Wcześniej pamiętam, że można było drukować w wysokiej jakości lub nie: niemożliwe było rozwiązanie tego problemu.

>>> Powinienem zaznaczyć, że próbowałem narysować część, złożyć, a nawet wydrukować czystą kartkę. Próbowałem z 3 drukarkami, zawsze to samo.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Sylvain.

mise_en_page.png
1 polubienie

Witam

Na jakiej wersji Solidworks działa Twoja Stacja?

1 polubienie

Witam

Na czym polega problem, jeśli wydruk jest zawsze w wysokiej jakości?

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.

Solidworks 2016. Problem polega na tym, że w kolorze i w formacie PDF renderowanie nie jest takie samo z wysoką jakością lub bez niej. Kontrasty są znacznie duże, podobnie jak rozmiar plików.

Linie są cieńsze, a czas drukowania trzykrotnie wydłużony

Czy jest to wersja SP3 2016, która została wydana 1 lub 2 tygodnie temu?

W przeciwnym razie musisz zaktualizować plik .

Jestem w wersji SP1.0

Próbuję aktualizacji, mając nadzieję, że rozwiąże to ten problem. Będę Cię informować

2 polubienia

Jeśli aktualizacja Solidworks nie działa;

Może spróbuj rzucić okiem na opcje PDF podczas zapisywania dokumentu,
, aby dowiedzieć się, czy pochodzi z drukarki, czy z Soldidworks.

Po drugie, aby zmienić wartość wysokiej jakości na mapie bazowej i zapisać ją (jeśli to możliwe).
I aby ponownie wykonać test na domyślnej drukarce dokumentu.

2 polubienia

Witam

Aktualizacja SP3.0 OK, ale nadal ten problem.

Myślę, że mam wskazówkę: pole wyboru staje się ponownie aktywne, gdy styl wyświetlania części planu jest w trybie cieniowanego obrazu. W trybie Ukryte linie lub Ukryte linie usunięte opcja Wysoka jakość jest automatycznie zaznaczona i wyszarzona.

1 polubienie

@ Azrod , to zawsze to samo, próbowałem tych samych ustawień co ty

A zostawiając wysoką jakość, ale drukując za pomocą PDFCretor, czy to aż tak długo?

1 polubienie

Witam

Niekoniecznie jest długa, ale zmienia się styl funkcji, a wraz z nim kolory.

Myślę, że to pozostanie tajemnicą!

Czy to jest to samo, co resetowanie ustawień SolidWorks?

Możemy wrócić do naszej poprzedniej konfiguracji, ale przynajmniej jesteśmy naprawieni , jeśli jest to problem sprzętowy, błąd oprogramowania lub konfiguracja:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

1 polubienie

Próbowałem, tym razem pole jest również wyszarzone, ale niezaznaczone.

Istnieje błąd zgłoszony do SolidWorks, który nie został rozwiązany pod numerem:

SPR #:950012    
Status: Otwarty
Stałe w: brak brak
Obszar: Grafika
Podobszar: Druk, Wydruk
Wpływ na klienta: Średni
Ulepszenie: Nie
Podsumowanie: Opcja Wysoka jakość w ustawieniach strony jest wyszarzona dla każdej drukarki

W tym miejscu możesz otrzymać powiadomienie, gdy zostanie wybrany (najpierw musisz być zalogowany do portalu klienta): 

https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+All+Defects+List+customerportal+-+Search&BusObject=Product+Defect&BusComp=Product+Defect&Id=1-4YI1DVF&SRN=

Klikając po lewej stronie:

Tak, ale powiadom mnie, gdy zostanie to naprawione. (Tylko SPR)

Przykro mi, ale nie ma rozwiązania!

1 polubienie

Nie martw się, dzięki za pomoc!

1 polubienie