Ustawianie linku do slajdu w Catia

Na Catia możesz zrobić link do slajdu, ale nie mogę go ustawić w taki sposób, że kiedy używam narzędzia do symulacji: ten link do slajdu pozostaje w swoim zakresie użycia z minimalną i maksymalną odległością.

Z góry dziękuję

Witam

O ile dobrze pamiętam, to właśnie w warsztacie DMU Kinematics przypisuje się limity podczas tworzenia linku...

Czy się mylę?

Szukając trochę w sieci, znalazłem dokument PDF na temat DMU Kinematics Simulator

Myślę, że może ci się to przydać (wszystkie połączenia są wyjaśnione)

Jeśli to ci nie pomoże, daj mi znać, zapytam "profesjonalistów Catia" obecnych na Lynkoa (Oni śpią, ja ich obudzę)

Witam

Mógłbym ci pomóc, ale łatwiej byłoby mieć zdjęcie twojego romansu.

Pozdrowienia

Bastien

Witam

Postaram się Ci odpowiedzieć (w kilku postach do zdjęć)

Przede wszystkim zdefiniujmy, czy mówimy o tym samym, dla mnie link do slajdu nazywa się pryzmatycznym w catia (czy to jest link, który Cię interesuje?)

02.jpg

Następnie należy również wiedzieć, czy Twój link jest wejściem Twojego mechanizmu, więc nie zapomnij zaznaczyć "uporządkowanej długości" podczas jego tworzenia lub następnie klikając dwukrotnie na ten link.

01.jpg

Następnie w "Edycji symulacji" powinno pojawić się okno "symulacji kinowej" z poleceniami i odpowiadającymi im kursorami (patrz zdjęcie)

Aby ustawić jego charakterystykę, kliknij przycisk "... "

03.jpg

Więc masz okno z

• Wartość mennicza
  • Wartość maksymalna
  • Wzrost

Myślę, że to jest to, czego szukasz.

Pamiętaj, że wartości skrajne mogą być ujemne.

Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytanie.

Jeśli Ci się nie uda, wyślę Ci egzemplarz już wykonany!

Pozdrowienia

Thomas

04.jpg