Ustawienia szkicowania w szkicu immersyjnym w narzędziu Sketcher Tracer

Witam

Próbuję użyć immersyjnego szkicu Sketcher Tracer, ale mam pewne problemy.

1) W oknie "ustawienia szkicu" mam duży problem ze zdefiniowaniem zielonego przewodnika w odniesieniu do mojego obrazu. Myślę, że aby dostosować ten znacznik, musisz żonglować 2 typami widoku (w perspektywie, w cylindrycznym). Z drugiej strony, na razie, dla uproszczenia, chciałbym po prostu umieścić mój obraz w płaszczyźnie Ozy'ego układu współrzędnych, ale za każdym razem oś x jest źle dopasowana i mam efekt perspektywy. Jednak ręcznie trudno jest ustawić oś x zielonego znacznika tak, aby dochodziła do głowy (prostopadle do ekranu komputera). W jaki sposób możemy łatwo umieścić się w płaszczyźnie układu odniesienia?

2) Opcja "system osi" jest włączona lub wyłączona. Czy możesz mi powiedzieć, co to jest? Może mi się to bardzo przydać, ale jeszcze nie zrozumiałem, jak to działa.

Z góry dziękuję za radę. 

Witam

Udało mi się nieco posunąć naprzód w moim zrozumieniu modułu Sketch Tracer za pomocą następującego pliku PDF, który znalazłem w sieci (wpisz sketch tracer i skorzystaj z pierwszego linku, w kopii tutaj).

Trzeba było dobrze ustawić się w widoku z przodu, aby mieć idealnie prostopadłe kąty widzenia.

Z drugiej strony, chciałbym teraz zrobić to co on wyjaśnia na stronie 8 swojego pdf, a mianowicie użyć kilku obrazów 2D (patrz poniżej).

Z drugiej strony, kiedy ćwiczę tworzenie immersyjnego szkicu, nie widzę, jak mogę ustawić się w płaszczyźnie równoległej do pierwszej.

Czy masz jakieś pomysły, aby stworzyć drugi immersyjny szkic (obraz 2D) równolegle do pierwszego, tak jak jest to zrobione na powyższym obrazku?

Z góry dziękuję za Twoje pomysły

sketchtracer.pdf