To pytanie jest trochę wyrwane z kontekstu czystego i twardego Cao.
Skonfigurowaliśmy system z drukarką do produkcji etykiet śledzenia części.
Ta drukarka to Toshiba Tec Bev4T. Drukuje etykiety termiczne z rolki.
Moje pytanie brzmi: Czy ktoś miał okazję pracować z tą maszyną,
Jeśli tak, to czy wie, jak wstawić szablon etykiety, który będzie wstawiany automatycznie?
Zasadniczo mam swoje etykiety, które wyjmuję za pomocą oprogramowania Opticoupe, więc nie martw się, mam wszystkie niezbędne informacje do produkcji i śledzenia, ale chciałbym tylko dodać logo naszej firmy na tych etykietach.
Tak, używam Otpicoupe, aby zoptymalizować moją przepustowość i oznaczyć wszystkie moje części kodem obróbki maszyny, informacjami dla klientów itp.
To ciągły druk z etykietami, które zaprojektowaliśmy specjalnie dla nas.
Nie wiedziałem zbyt wiele o układzie, który zamierzałem przyjąć, więc nie wydrukowałem wstępnie logo. Widzę, że mogę wysyłać "zamówienia" do drukarki, aby dodać tę lub inną funkcję. (Jest Vbasic itp.) Nic o tym nie wiem, dlatego pytam Cię. Nigdy nie wiadomo, ktoś inny może używać tej samej drukarki i wie, jak ją skonfigurować^^
Mam termiczną drukarkę rolkową, ale do danych używam Excela. Z drugiej strony logo musi być wydrukowane w 8 bitmapie, ponieważ jest bliżej rastra niż lasera.
Mogę również drukować pliki PDF (takie jak seria standardowych etykiet, które wysyłam)
W programie Excel, gdy system Windows rozpoznaje drukarkę, utworzyłem niestandardowy rozmiar papieru, a maszyna po prostu tnie na końcu strony.
Z drugiej strony, jeśli chcę robić bilety, które następują po sobie, to jest to skomplikowane, przyznaję, bo nie mam w ten sposób funkcji half-cut.
Cóż, tak naprawdę chodzi o to, że w warsztacie postępują zgodnie z kolejnością cięcia, daję im plan przepływu z etykietami, które dłużnik przykleja na bieżąco.
Muszę więc wydrukować jego etykiety w tej samej kolejności pojawiania się, co na planie przepływu.
Oprogramowanie opticoupe klasyfikuje wszystko tak, jak powinno, bez obaw, z separatorami poprzez zmianę paneli itp.
Na etykiecie podaję imię i nazwisko klienta, nazwę zakładu, nazwę części, jej numer, ilość, kod obróbki maszyny, wymiary i tak dalej.
I to na obu frontach.
Mogę wyeksportować etykiety w formacie csv, ale kiedy docieram do Excela, jest bałagan ^^ Trochę walczę o układ