Ustawienia SMTP dla SolidWorks PDM

Witam wszystkich,

Chciałbym używać wiadomości SMTP dla mojego PDM, ponieważ użytkownicy nie zwracają uwagi na wewnętrzne powiadomienia i skrzynkę pocztową PDM.

Aby to zrobić, wprowadziłem dane prawidłowej skrzynki pocztowej SMTP w ustawieniach poczty e-mail PDM, ale kiedy testuję adres, to nie działa!

Jakie parametry musisz wprowadzić, aby to zadziałało?

Czy istnieje potrzeba serwera proxy?

Z góry dziękuję

Witam

Musisz ustawić adres serwera i jego port, zwykle 25. Przechodzi przez serwer pocztowy (SMTP), nie ma potrzeby korzystania z serwera proxy.

Tak właśnie myślałem, ale to nie działa.

Załączam zrzuty ekranu z moimi ustawieniami i komunikatem o błędzie, który pojawia się podczas wykonywania testu skrzynki pocztowej

tester_les_parametres.jpg

Błąd 550: Trwała awaria. Skrzynka pocztowa nie istnieje lub adres adresata jest nieprawidłowy.

Czy ten adres e-mail naprawdę istnieje w Orange?

tak tak to jest adres e-mail używany przez kolegę, próbowałem z własnym kodem, moja skrzynka pocztowa jest w OVH, ale otrzymuję ten sam wynik

Na pierwszy rzut oka port dla wychodzących wiadomości e-mail w orange to 465.

Widzimy "Błąd skrzynki pocztowej"

Czy to nie napisanie adresu "z maila" jest problemem?

"Spacje" nie są zabronione w adresie e-mail?

"SolidWorks_PDM@NoReply.fr"

1 polubienie

Nie jest źle, na pewno też tak jest

Witam

Czy komuś udało się to skonfigurować lub znaleźć alternatywę?

Nie, do tej pory nie ma rozwiązania

Witam

Jeśli serwerem poczty wychodzącej jest "smtp.orange.fr", to myślę, że musisz umieścić istniejący adres e-mail do wysyłania  ".......@orange.fr", a nie ".......@NoReply.fr".

Wydaje mi się też, że dla serwera wychodzącego "smtp.orange.fr" port powinien być 465.

Odpowiedź, która może być przydatna: zobacz TUTAJ.

Pozdrowienia