Witam
Pracuję na rodzinach części i zarządzam konfiguracjami pochodnymi za pomocą parametru $parent
Problem polega na tym, że gdy zmieniam nazwy konfiguracji, nie mogę ich znaleźć na liście w polu $parent: zawsze wyświetlana jest ta sama lista
Witam
Nie jestem pewien, czy dobrze zrozumiałem, ale $Parent powinien przyjąć nazwę głównej konfiguracji, pod którą znajdują się konfiguracje pochodne.
W związku z tym zmiana nazwy konfiguracji nie powoduje zmiany tego ustawienia.
Witam;
Wyobrażam sobie, że odnosi się Pan do swojego stanowiska:
Jeśli zmienisz nazwę konfiguracji, która służy jako $Parent tworzony dla rodziny części, aby móc ponownie użyć nowych nazw:
Skopiuj i wklej nową nazwę do komórki $Parent.
Lub, co jest najwygodniejsze, zamknąć i usunąć rodzinę części, aby utworzyć nową rodzinę ze zaktualizowanymi wartościami.
Pozdrowienia
@cyril :
" musi przyjąć nazwę konfiguracji "
" W związku z tym zmiana nazwy konfiguracji nie powoduje zmiany tego ustawienia "
Otóż tak: jeśli usunę konfigurację i utworzę inną o innej nazwie, muszę znaleźć tę nową konfigurację na liście, aby móc utworzyć konfigurację pochodną
Tak nie jest. Usunięta konfiguracja nadal pojawia się na liście, a nowa nie
@maclane : Próbowałem skopiować i wkleić, ale nie mogłem umieścić ręcznej wartości w komórce
Cóż, w końcu po wielu próbach wydaje się, że lista jest zaktualizowana. Na razie pozostaje to tajemnicą...
Dziękuję!
Bądź ostrożny, do tego rodzaju manipulacji staram się zacząć od nowego oprogramowania (tj. właśnie uruchomionego bez otwarcia innego pliku) i mieć otwarty tylko plik do modyfikacji.
Następnie należy zwrócić uwagę na aktualną konfigurację w momencie edycji rodziny części.
Wtedy może wystąpić problem określony @stefbeno otwartym pliku, który korzysta z usuniętej konfiguracji, więc nie usuwa go z listy.
W celu dodania zwykle pojawia się okno, które wskazuje, które ustawienie należy zaktualizować.
Prawdopodobnie w tym właśnie tkwił problem.