Brak wyświetlacza moich części

Witam

Mam problem z wizualizacją moich części w solidworks. Już ich nie widzę, ale widzę cienie moich prac, nie są one ukryte, wycięte ani usunięte. Są przezroczyste. Niezależnie od tego, czy jest to istniejący plik, złożenie, nowa część. Czuję, że jest to funkcja wyświetlania, która już nie działa, ponieważ kiedy przechodzę do symulacji i tworzę siatkę, widzę swoją część.

Jeśli masz jakiś pomysł, może mi to pomóc znaleźć wystawę moich prac.

Dziękuję 

Wyobrażam sobie, że wyłączyłeś i ponownie uruchomiłeś maszynę.
Sprawdź historię aktualizacji systemu Windows, aby zobaczyć, czy zaproszono aktualizację sterownika karty graficznej.

3 polubienia

Jeśli propozycja @stefbeno nie zadziała

Wykonaj przywracanie systemu w późniejszym terminie, w którym to zadziałało 

@+ ;-)

2 polubienia

Witaj Quentin,

Aby sprawdzić, czy problem jest związany z kartą graficzną lub sterownikiem, możesz spróbować uruchomić SOLIDWORKS w trybie "Emulacja OpenGL"

Zostaw sw

Uruchamianie SolidWorks RX

Na stronie głównej kliknij "Uruchom SOLIDWORKS w trybie Emuluj funkcje"

Cdlt powiedział:

Alan

rx.png

Czy dzieje się tak na wszystkich częściach?

W jakim kontekście to się dzieje? Plik zespołu czy części?

Czy naciśnięcie SHIFT + TAB poprzez umieszczenie wskaźnika w przypuszczalnym miejscu pomieszczenia przynosi efekt?

Czy objętość pokoju nie byłaby ukryta?

Witam

dziękuję za odpowiedzi,

Wypróbowałem twoje rozwiązania i to, które działa, to 

Uruchamianie SolidWorks RX

Na stronie głównej kliknij "Uruchom SOLIDWORKS w trybie Emuluj funkcje"

Tylko, mój SolidWorks zaczyna się mocno opóźniać podczas przechodzenia przez ten tryb. A kiedy wracam do oryginalnego oprogramowania, kończę z tym samym problemem.

Jedynym rozwiązaniem, którego nie próbowałem, jest przywrócenie systemu. Postaram się to zrobić, żeby zobaczyć.

Dziękuję za pomoc

Pozdrowienia

Quentina ARNAUDA

Czy możemy poznać konfigurację komputera?

Karta graficzna Proc RAM solidworks windows

Dziękuję

@+

1 polubienie

Witaj Quentin,

Jeśli oprogramowanie działa w emulacji OpenGL, to prawdopodobnie dlatego, że problem pochodzi ze sterownika karty graficznej, a może z samej karty

To normalne, że w tym trybie pozostaje w tyle, ponieważ nie używasz już karty graficznej. Jest to emulacja oprogramowania

Jak @gt22 określa, nie wahaj się poinformować o konfiguracji swojego komputera i oprogramowania

Cdlt powiedział:

Alan

1 polubienie

Witam

Mam hipotezę dotyczącą niewidzialnych części lub ciał.
Dzięki kombinacji regulacji możliwe jest sprawienie, aby część zniknęła. (patrz załączone zdjęcie)

invisble.jpg

Witam

Dziękuję wszystkim za pomoc, musiałem ręcznie zaktualizować kartę graficzną, szukając ich bezpośrednio na oficjalnej stronie mojego komputera. Nie były one widoczne za pośrednictwem mojej aktualizacji systemu Windows.

Miłego dnia

Pozdrowienia

Quentin