Mam problem z wizualizacją moich części w solidworks. Już ich nie widzę, ale widzę cienie moich prac, nie są one ukryte, wycięte ani usunięte. Są przezroczyste. Niezależnie od tego, czy jest to istniejący plik, złożenie, nowa część. Czuję, że jest to funkcja wyświetlania, która już nie działa, ponieważ kiedy przechodzę do symulacji i tworzę siatkę, widzę swoją część.
Jeśli masz jakiś pomysł, może mi to pomóc znaleźć wystawę moich prac.
Wyobrażam sobie, że wyłączyłeś i ponownie uruchomiłeś maszynę. Sprawdź historię aktualizacji systemu Windows, aby zobaczyć, czy zaproszono aktualizację sterownika karty graficznej.
Wypróbowałem twoje rozwiązania i to, które działa, to
Uruchamianie SolidWorks RX
Na stronie głównej kliknij "Uruchom SOLIDWORKS w trybie Emuluj funkcje"
Tylko, mój SolidWorks zaczyna się mocno opóźniać podczas przechodzenia przez ten tryb. A kiedy wracam do oryginalnego oprogramowania, kończę z tym samym problemem.
Jedynym rozwiązaniem, którego nie próbowałem, jest przywrócenie systemu. Postaram się to zrobić, żeby zobaczyć.
Mam hipotezę dotyczącą niewidzialnych części lub ciał. Dzięki kombinacji regulacji możliwe jest sprawienie, aby część zniknęła. (patrz załączone zdjęcie)
Dziękuję wszystkim za pomoc, musiałem ręcznie zaktualizować kartę graficzną, szukając ich bezpośrednio na oficjalnej stronie mojego komputera. Nie były one widoczne za pośrednictwem mojej aktualizacji systemu Windows.